«Θα στηρίξω τον Τσίπρα, αν τα σπάσει με Καμμένο»

«Θα στηρίξω τον Τσίπρα, αν τα σπάσει με Καμμένο»

* Σε μια μεταμεσονύκτια στάση του στη Λάρισα μίλησε για μισθούς, συντάξεις και δημοσκοπήσεις

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2015 19:53
«Θα πηγαίναμε για τρίτο κόμμα, όμως η ανέντιμη στάση των εταιριών και των καναλιών μας πήγε στο 3.5%» εξηγεί στον συντάκτη της «Ε» «Θα πηγαίναμε για τρίτο κόμμα, όμως η ανέντιμη στάση των εταιριών και των καναλιών μας πήγε στο 3.5%» εξηγεί στον συντάκτη της «Ε»

΄

Του Κ. Γκιάστα

Μήνυμα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει τον Πάνο Καμμένο λόγω «των ακροδεξιών του θέσεων» απέστειλε χθες τα ξημερώματα από την πόλη της Λάρισας και μέσω της «Ε» ο Βασίλης Λεβέντης διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως θα στηρίξει αμέσως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν του ζητηθεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, του κόμματος που αποτέλεσε την έκπληξη της πρόσφατης εκλογικής διαδικασίας, κατά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, οδικώς, από την Αθήνα εμφανώς κουρασμένος αλλά ευδιάθετος, αποφάσισε να σταματήσει στη θεσσαλική πρωτεύουσα για να συγχαρεί τα τοπικά στελέχη και όλους τους υποψήφιους βουλευτές που συνέθεσαν το ψηφοδέλτιο στον νόμο. Έχοντας συντροφιά του τη σύζυγό του και βουλευτή πλέον Αναστασία Μεντεσίδου, έδωσε ιδιαίτερες ευχές στον εκλεγμένο μοναδικό βουλευτή Λάρισας, Γιώργο Κατσιαντώνη όμως έσφιξε και το χέρι και των υπολοίπων του ψηφοδελτίου Μάκη Χελιδώνη, Δαμιανού Ζώκα, Αποστόλη Σιάτρα καθώς όπως τόνισε δεν θα παρεκκλίνει των προεκλογικών του υποσχέσεων και θα αλλάζει τους βουλευτές ανά εξάμηνο.

Ο κ. Λεβέντης μίλησε για τις προτάσεις του, πάνω στο συνταξιοδοτικό, τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έκανε αναφορά στη νίκη του επί του Λαφαζάνη ενώ στάθηκε και στον ρόλο που έπαιξαν οι δημοσκοπικές εταιρίες για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Αρχικά ξεκίνησε με την πρόβλεψή του για τη νέα κυβέρνηση: «Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για να φανεί η πρόθεση της κυβέρνησης. Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος πως θα πάει καλά αλλά δεν χρειάζεται να κινδυνολογήσω. Πιστεύω πως έχει υπογράψει βαρύτατο μνημόνιο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει ελπίδες. Είναι τρεις φορές χειρότερο από του Σαμαρά αυτό που υπέγραψε τώρα ο Τσίπρας» και συνέχισε: «Γι' αυτό επέμενα να λέω πως η Ένωση Κεντρώων ήθελε να έχει μια δύναμη για να πάει να αλλάξει την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Να βάλουμε αντί για μεταρρυθμίσεις που είναι άκαρπες αυτές που καταργούν την αργομισθία, που κάνουν τις συντάξεις από πολλές – μία για κάθε πολίτη και με ταβάνι τα 1.500 ευρώ. Να απαγορέψουμε τους συνταξιούχους που παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ να εργάζονται. Να απολύσουμε από τη Βουλή τους 1.500 που είναι αργόμισθοι και φυσικά να σταματήσουμε τις πρόωρες συντάξεις. Είναι μια τορπίλη για το ασφαλιστικό της χώρας μας. Υπάρχουν 280.000 άνθρωποι που είναι 40άρηδες και παίρνουν συντάξεις».

Αναφερόμενος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είπε: «Δεν ξέρω αν είναι έτοιμος ο κ. Τσίπρας αν μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, επειδή το κόμμα του είναι κρατικοδίαιτο. Εμείς θα προσπαθήσουμε μέσα στη Βουλή να τους στριμώξουμε πάρα πολύ.

Ο ιδιωτικός τομέας θα πεθάνει άμα συνεχίσει ο κ. Τσίπρας να σκέφτεται έτσι. Αποστολή δική μας είναι ο ιδιωτικός και δημόσιος να αλλάξουν και οι παθογένειες να φύγουν. Εμείς δεν είμαστε υπέρ του ενός ή του άλλου. Είμαστε υπέρ της κάθαρσης. Θα παρακολουθώ την κυβέρνηση και οτιδήποτε θετικό θα το ψηφίζω και οτιδήποτε αρνητικό θα το καταψηφίζω. Είμαι έτοιμος εάν χαλάσουν οι σχέσεις του Τσίπρα με τον Καμμένο να στηρίξω εγώ την κυβέρνηση, αλλά να αλλάξει πορεία.

* Θα μείνετε όμως ακλόνητος στα 9 σημεία που θίξατε προεκλογικά;

- Βέβαια γιατί συμφέρει και τον Τσίπρα να το κάνει αυτό. Αν δεν τηρήσει αυτά τα 9 σημεία η Ελλάδα δεν θα βγει ούτε σε 200 χρόνια από το μνημόνιο. Άρα έχει κάθε συμφέρον να με ακούσει όχι ο Τσίπρας αλλά ο οποιοσδήποτε.

* Πιστεύετε πως έχει άλλες αντοχές ο κόσμος;

- Όχι δεν έχει άλλες. Δυστυχώς θα γίνει ακόμα χειρότερα αν συνεχίσουμε έτσι. Αν αλλάξει η πολιτική και πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες για να ελαφρυνθεί ο απλός φτωχός κόσμος τότε κάτι γίνεται. Αρκεί να βλέπει και φως. Η αντοχή υπάρχει αν βλέπεις φως στο τούνελ.

* Τι είδε ο κόσμος στον Βασίλη Λεβέντη και τον ψήφισε;

- Εγώ δεν θα σταθώ σ' αυτό αλλά στο σημείο πως εμείς θα παίρναμε 6-7% αλλά το τελευταίο τετραήμερο άρχισαν να λένε πως δεν μπαίνουμε στη Βουλή και πως παίρνουμε 2,5% και έτσι μας έκοψαν στη μέση τις ψήφους. Θα πηγαίναμε για τρίτο κόμμα. Η ανέντιμη στάση των εταιριών και των καναλιών μας πήγε στο 3,5%. Και πάλι όμως σωθήκαμε γιατί ένα κόμμα σαν το δικό μας που δεν είχε κανέναν τέως βουλευτή, νίκησε τον Λαφαζάνη που είχε 40 βουλευτές. Αυτό είναι μια νίκη της νεολαίας. Αυτή τη φορά μπήκαμε μέσα, την επόμενη θα έχουμε πολλαπλάσιους βουλευτές. Ο κόσμος είδε ελπίδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass