«ΠΡΕΣΒΗΣ» ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο 33ΧΡΟΝΟΣ ΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ο Λαρισαίος που ενώνει ανθρώπους από 130 εθνικότητες...

* Μέσω της Ιnternations υποστηρίζονται και Έλληνες που ετοιμάζονται να ζήσουν και να εργαστούν στο εξωτερικό

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2015 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:56

«Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους που ζουν κι εργάζονται στο Νέο Δελχί; Να μην πω και πόσο δύσκολο είναι να εγκλιματιστείς εκεί;».

Παρασκευή βράδυ, ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί σε μια αίθουσα εκδηλώσεων του ιστορικού ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας και συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις, γνωρίζονται ο ένας με τον άλλο, διασκεδάζουν.

Είναι μέλη της οργάνωσης Ιnternations, η οποία ενώ αριθμεί μόλις 8 χρόνια ζωής (ιδρύθηκε στο Μόναχο το 2007) είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως κοινότητα για ανθρώπους υψηλών προσόντων (high caliber) που ζουν και κατοικούν στο εξωτερικό (expats) με πάνω από 1,5 εκατομμύρια μέλη και κοινότητες σε 400 πόλεις σ’ όλο τον πλανήτη.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ένας Λαρισαίος, ο 33χρονος Αναστάσιος Ιωαννίδης, ο οποίος είναι ο «πρέσβης» (επικεφαλής – συντονιστής) της Ιnternations στην Αθήνα. Μιλώντας τέσσερις γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά) κι έχοντας εργαστεί ο ίδιος σε Αυστρία όπου έκανε και το μεταπτυχιακό του (ΜΒΑ) στο διεθνές μάνατζμεντ, Μάλτα, Κύπρο και Πολωνία, ο Αν. Ιωαννίδης μιλά με κάθε μέλος της οργάνωσης ξεχωριστά, απαντά με προθυμία στις ερωτήσεις τους για τη ζωή στην Ελλάδα, ακούει τις εμπειρίες τους όπως αυτή που προαναφέρθηκε για το Νέο Δελχί και παράλληλα μεριμνά ώστε να περνούν όλοι ευχάριστα.

ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

6.800 ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πολίτης του κόσμου ο κ. Αν. Ιωαννίδης εξηγεί στην «Ε» ότι στόχοι της οργάνωσης Ιnternations είναι τα μέλη της:

-«Να υποβοηθηθούν ώστε να εγκλιματιστούν πιο γρήγορα και πιο αρμονικά στη νέα τους ζωή σε μια καινούργια χώρα,

-να γνωρίσουν άλλους αποδήμους και να κάνουν νέους φίλους με βάση τα ενδιαφέροντα και τα χόμπυ τους διευρύνοντας τον φιλικό, κοινωνικό αλλά και επαγγελματικό κύκλο τους,

- να έχουν αξιόπιστη πληροφόρηση για όλα τα θέματα που αφορούν στη ζωή στην πόλη που κατοικούν (από χρήσιμες πληροφορίες μέχρι προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και άθλησης)

-και φυσικά να διασκεδάζουν στις συναντήσεις και τα πάρτυ που διοργανώνονται (κάθε μήνα σ’ όλο τον πλανήτη διοργανώνονται 3.500 εκδηλώσεις).

Παράλληλα, η οργάνωση Ιnternations μέσω της ιστοσελίδας της παρέχει τη δυνατότητα για online συζητήσεις αλλά και διαδικτυακούς οδηγούς χωρών και πόλεων με χρήσιμες πληροφορίες σ’ εκείνους που ενδιαφέρονται να ζήσουν και να εργαστούν σε δημοφιλείς προορισμούς σ’ όλο τον πλανήτη.

Μέλη της είναι κυρίως διπλωμάτες, επιχειρηματίες, στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και διεθνών οργανισμών, ξένοι ανταποκριτές και γενικότερα όσοι μεταναστεύουν σε άλλη χώρα κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Μέλη της μπορεί να είναι και άνθρωποι που έχουν εργαστεί στο εξωτερικό και πλέον έχουν επιστρέψει στη χώρα καταγωγής τους.

Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 38 χρόνια και υπάρχει ίσος αριθμός ανδρών και γυναικών. Γενικότερα, τα μέλη της Ιnternations έχουν ανώτατες σπουδές και είναι πολύγλωσσοι. Χαρακτηριστικό είναι πως το 11% των μελών της έχει διδακτορικό, 44% μεταπτυχιακό και 31% πανεπιστημιακό πτυχίο.

Στην Ελλάδα υπάρχει κοινότητα 6.800 αποδήμων από 130 εθνικότητες στην Αθήνα και άλλων 900 στη Θεσσαλονίκη.

ΣΕ 400 ΠΟΛΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

«Όποιος έχει ζήσει και εργαστεί στο εξωτερικό, γνωρίζει πάρα πολύ καλά πόσο κουραστικό και χρονοβόρο είναι να προετοιμαστεί κατάλληλα για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ζωής σε μια άλλη χώρα. Γνωρίζει επίσης ότι μόνο εύκολο και απλό δεν είναι να εγκλιματιστεί σ’ ένα καινούργιο περιβάλλον. Αυτές τις ανάγκες έρχεται να καλύψει η Ιnternations», επισημαίνει στην «Ε» ο κ. Τάσος Ιωαννίδης, ο οποίος δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Αθήνα και παράλληλα ασχολείται ενεργά με την Ιnternations φροντίζοντας όχι μόνο για τους ξένους που έρχονται στην Ελλάδα αλλά και για τους Έλληνες που θέλουν να μεταβούν στο εξωτερικό ή ακόμη και για ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους σε νέες αγορές σ’ όλο τον πλανήτη.

Όπως σημειώνει, «η διαφορά της Ιnternations από άλλες οργανώσεις για απόδημους (expats) είναι ακριβώς ο παγκόσμιος χαρακτήρας της μέσω της παρουσίας της σε 400 πόλεις του πλανήτη, από το Λονδίνο μέχρι το Ντουμπάι και από τη Νέα Υόρκη έως τη Σιγκαπούρη. Αντίθετα, οι άλλες οργανώσεις δραστηριοποιούνται κυρίως σε εθνικό επίπεδο. Επιπρόσθετα, τα μέλη μας επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια ακριβώς για να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα του δικτύου. Δεν είναι τυχαίο το σύνθημά μας: Ενώνοντας τα μυαλά του πλανήτη».

Δύο άλλα βασικά χαρακτηριστικά της Ιnternations, κατά τον κ. Ιωαννίδη, είναι:

-«Δίνει μεγάλη βαρύτητα στον εθελοντισμό με ομάδες 17.000 εθελοντών που βοηθούν τοπικές μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανώσεις σε 32 πόλεις του κόσμου.

-Στο πλαίσιο της οργάνωσης σε κάθε πόλη αναπτύσσονται ομάδες με βάση συγκεκριμένα ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που συνεργάζονται επαγγελματικά, ομάδες για ανθρώπους που ασχολούνται με την τέχνη, το βιβλίο, την πεζοπορία και τον αθλητισμό, τη φωτογραφία, ακόμη και για οικογένειες με παιδιά».

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass