Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε Κέρκυρα και Ρώμη οι Έλληνες το Πάσχα

Δημοσίευση: 19 Απρ 2016 19:11

Το Πάσχα πλησιάζει και όπως πέρυσι έτσι και φέτος οι περισσότεροι ετοιμάζονται για κοντινές ή και μακρινές αποδράσεις.  Οι Έλληνες προτιμούν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες που έρχονται, συμπεριλαμβάνοντας τόσο εθνικούς όσο και διεθνείς προορισμούς, τουλάχιστον αυτό έδειξε έρευνα για λογαριασμό της ιστοσελίδας www.trivago.gr.

Η Ρώμη και φέτος έχει την τιμητική της με τους Έλληνες, να διατηρούν την ιταλική πρωτεύουσα στην κορυφή των επιλογών τους τρεις συνεχόμενες χρονιές, αφού από το 2014 και μετά είναι ο προορισμός που φαίνεται να προτιμούν περισσότερο από όλους, ελληνικούς και μη. 

Ωστόσο, σε αντίθεση με την περσινή δεκαπεντάδα που είχε κυρίως διεθνές άρωμα, φέτος παρατηρείται στροφή σε ελληνικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, πέρυσι ο μόνος ελληνικός προορισμός της δεκαπεντάδας ήταν η Κέρκυρα, αλλά φέτος το Ναύπλιο σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση, ενώ την παρουσία τους μεταξύ των κορυφαίων φετινών θέσεων κάνουν τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος και τα Ιωάννινα. 

Εξίσου σταθερά αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων φαίνεται να είναι και το Λονδίνο, το οποίο καταλαμβάνει την τρίτη θέση, μια χαμηλότερη από πέρυσι, ενώ η Κωνσταντινούπολη που πέρυσι είχε την τρίτη θέση, φέτος έμεινε εκτός της δεκαπεντάδας.


Αγαπημένοι προορισμοί στην Ελλάδα


Εξετάζοντας αποκλειστικά τους ελληνικούς προορισμούς, παρατηρείται ότι οι δύο πρώτες θέσεις παραμένουν ίδιες με πέρυσι, με την Κέρκυρα να έχει την πρωτιά, ακολουθούμενη από το Ναύπλιο. Τα Χανιά εμφανίζονται στην τρίτη θέση από την πέμπτη που ήταν πέρσι, με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί στην τέταρτη θέση και τη Ρόδο στην πέμπτη.

Ιωάννινα, Μονεμβασιά, Αθήνα, Ύδρα, Καλαμπάκα, Σύρος, Καλαμάτα, Σπέτσες, Βόλος και Αράχοβα συμπληρώνουν την δεκαπεντάδα.

Σαντορίνη, Καστοριά, Μύκονος και Πορταριά είναι εκτός της φετινής δεκαπεντάδας, δίνοντας τη θέση τους στην Καλαμπάκα, την Καλαμάτα, τις Σπέτσες και τον Βόλο.