Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει ακόμη στον... Βρετανό τουρίστα

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2016 23:13 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Μαϊ 2016 8:50

Ο θόρυβος από την προσφυγική κρίση έχει κρατήσει διστακτικούς τους Βρετανούς τουρίστες για την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η Ισπανία έχει... ξεπουλήσει, ενώ Ιταλία και Πορτογαλία παραμένουν επίσης στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου για τη βρετανική αγορά.

Τα στοιχεία της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας αναδεικνύουν τους χαμένους και τους κερδισμένους προορισμούς για τους Βρετανούς εφέτος το καλοκαίρι, δεδομένων και των γενικότερων εξελίξεων λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Η Ελλάδα και ειδικότερα τα ελληνικά νησιά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στελέχη της βρετανικής αγοράς, μπορούν να ελπίζουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, αφού δεν έχει επιτύχει μέχρι σήμερα, αύξηση των κρατήσεων στο βαθμό που το έχουν επιτύχει άλλοι μεσογειακοί προορισμοί, εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες λόγω τρομοκρατίας.

Ενδεικτικά, με βάση τα στατιστικά στοιχεία, ο αριθμός των Βρετανών τουριστών στην Αίγυπτο από το 2011 μέχρι σήμερα έχει πέσει κατά 50%, με μία πτώση το 2016 να παραπέμπει σε ένα επιπλέον 4% σε σύγκριση με το 2015, με βάση και τα στοιχεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WWTC). Αντίστοιχα, τα ταξίδια με προορισμό την Τυνησία μειώθηκαν για τους Βρετανούς σε ποσοστό 40% το 2015 λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων πέρυσι, σε σχέση με τις 417 χιλ. των τουριστών που είχαν επισκεφθεί τη χώρα το 2014, ενώ στην Τουρκία οι κρατήσεις έχουν μειωθεί κατά 1/3.

Πηγή: protothema.gr