ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΚΑΝΟΥΝ «ΜΟΔΑ» ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Οι Λαρισαίοι παίρνουν τα... βουνά

* Μεγάλη αύξηση παρατηρεί ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος της πόλης που εξηγεί και το φαινόμενο

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2015 10:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:29

Του Κ. Γκιάστα

Είναι γεγονός. Οι πολίτες πλέον δεν μένουν απλοί θεατές σε ό,τι γίνεται γύρω τους αλλά αρχίζουν να ψάχνουν, να εξερευνούν, να αγωνιούν, να ενδιαφέρονται για την υγεία τους και για τη φύση. Προβληματίζονται και δρουν.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, παίρνουν τα αυτοκίνητά τους ή ανεβαίνουν σε ειδικά ναυλωμένα λεωφορεία που φεύγουν από τη Λάρισα κάθε Κυριακή και παίρνουν τα... βουνά και τα λαγκάδια. Αρκετές φορές μένουν στο Νομό, άλλες πάλι γυρνάνε τη Θεσσαλία όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα.

Κίσσαβος, Κόζιακας, Πήλιο, φαράγγι «Πάντα Βρέχει», Δασοχώρι Τρικάλων, Κοκκινοπηλός Ελασσόνας, μ’ ένα σακίδιο στην πλάτη, μια φωτογραφική στην τσέπη, ήλιος και χαμόγελο. Αυτή είναι ζωή...

«Υπήρξαν ορισμένες εκδρομές που οι συμμετοχές άγγιξαν τα 100 άτομα» μας λέει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χρήστος Καραμπούζης και το αναλύει περισσότερο «Φανταστείτε το υπέροχο θέαμα μιας πορείας εκατό ατόμων σχηματίζοντας μια ατέλειωτη γραμμή στη φύση και ανάμεσα στα δάση και τις πλαγιές των βουνών. Το ευχάριστο όμως είναι πως δεν βλέπουμε πλέον τα ίδια άτομα, αλλά πολλούς νέους 20 -35 ετών που ενδιαφέρονται για την υγεία τους και τη φύση. Δείχνουν πως ξέρουν να απολαμβάνουν τη ζωή και είναι παράλληλα παιδιά μορφωμένα και με άποψη για όλα».

Ο Σύλλογος της Λάρισας κάνει ορειβατικές εξορμήσεις όλη τη σεζόν εκτός από το «καυτό» δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου.

Ζητήσαμε από τον υπεύθυνο των εξορμήσεων κ. Φίλιππο Παππά να μας δώσει μια εικόνα και το έκανε αναφέροντάς μας τις κινήσεις ενός τριμήνου.

«Με τη συνεχή προσπάθεια των στελεχών του συλλόγου, τα επιλεγμένα προγράμματα εκδρομών, την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή των εξορμήσεων, προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει ευκαιρίες και δυνατότητες να ασχοληθούν ολοένα και περισσότερα άτομα και κυρίως νέοι και νέες με το θαυμάσιο σπορ της ορειβασίας. Στο τρίμηνο Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2014, πραγματοποιήθηκαν υπέροχες αναβάσεις και διασχίσεις στα βουνά με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ορειβατών από τους οποίους πολλοί συμμετείχαν για πρώτη φορά» μας λέει και του ζητάμε να μας τα αναφέρει επιγραμματικά:

- 7 Σεπτεμβρίου. Ορειβατική διάσχιση στον Κάτω Όλυμπο. Διαδρομή από Πλαταμώνα, ανάβαση στους Παλαιούς Πόρους (γραφική Πούρλια), πορεία προς Παλαιό Παντελεήμονα, και κατάβαση στο Νέο Παντελεήμονα.

- 14 & 15 Σεπτεμβρίου. River trekking στο Φαράγγι «Πάντα Βρέχει» και ανάβαση στην κορυφή Χελιδόνα, με τη συμμετοχή 30 ατόμων.

- 20 & 21 Σεπτεμβρίου. 3η Θ.Ο.Σ. (Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση) στο καταφύγιο Κόζιακα «Χατζηπέτρος» 1750 μ.

- 28 Σεπτεμβρίου. Ανάβαση στον Όλυμπο ακολουθώντας τη διαδρομή από τον Άγ. Ιωάννη στο Λιτόχωρο 600 μ. μέχρι τη θέση Λιβαδάκι 2100 μ., διάρκειας 4,5 ωρών.

- 5 Οκτωβρίου, ορειβατική εξόρμηση στο βουνό των Κενταύρων το «Πήλιο» πραγματοποιώντας πορεία ανάβασης από Καλά Νερά – Βυζίτσα 480 μ.

- 12 Οκτωβρίου, στη Ν. Πίνδο. Ανάβαση από Δροσοχώρι Τρικάλων (παλιό Τυφλοσέλι) 950 μ. στην κορυφή Αυγό 2148 μ.

- 19 Οκτωβρίου, ορεινή πεζοπορία στο καταπράσινο «Μαυροβούνι» Ν. Λάρισας. Διάσχιση από Έλαφο στο Σκλήθρο.

- 26η Οκτωβρίου. Χειμερινή ανάβαση στον Όλυμπο από τον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας 1.160 μ., από το Ρέμα Σταλαματιάς 1.060 μ προς την κορυφή Φλάμπουρο 2.473 μ.

- 2 Νοεμβρίου, στον Κίσσαβο από Καρίτσα 300μ. – Καταφύγιο ΕΟΣ 1600 μ.

- 8 & 9 Νοεμβρίου. Διήμερη εξόρμηση στη Δίρφη με αφετηρία την Άνω Στενή Ευβοίας, δύο διαδρομές.

- 16 Νοεμβρίου, στα Πιέρια, από το χωριό Άνω Μηλιά 1022 μ. στην τοποθεσία Πέντε Πύργοι 1712 μ.

- 23 Νοεμβρίου, πάλι στην Πίνδο. Από την Μεσοχώρα 800 μ. στην κορυφή Χατζή 2038 μ.

- 30 Νοεμβρίου, στο Πήλιο, πορεία διάσχισης με αφετηρία τα Καλά Νερά και προορισμό την Τσαγκαράδα.

Διαλέγετε και παίρνετε...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass