Εξόρμηση εφέδρων αξιωματικών στην Αλβανία

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2015 20:33

Επέστρεψαν οι εκδρομείς έφεδροι αξιωματικοί από την Αλβανία, όπου ένιωσαν δυνατές συγκινήσεις, βίωσαν ανεπανάληπτες στιγμές, ανέβασαν το πατριωτικό συναίσθημα πολύ ψηλά και ενθουσιασμένοι μιλούν για φανταστικές εμπειρίες.

Οι όμορφες εντυπώσεις άρχισαν από την Κορυτσά και συνεχίστηκαν στο Πόγραδετς, το Ελβασάν, τα Τίρανα, την Κρούγια, το Δυρράχιο και το Αργυρόκαστρο.

Αξίζει να αναφέρουμε το θαυμασμό μας στο παρεκκλήσι του Καθεδρικού Ναού. Εκεί ο Λαρισαίος καλλιτέχνης και  δημιουργός  του “θαύματος” κ. Χρήστος Παπανικολάου μας παρουσίασε το έργο του. Ένα έργο που πρώτοι το είδαμε εμείς και το οποίο θα προκαλέσει το θαυμασμό όλου του κόσμου.

Το πρωί της Πεντηκοστής εκκλησιαστήκαμε στον καθεδρικό ναό, όπου απολαύσαμε τις μελωδικές χορωδίες που συνοδεύονταν από μουσική αρμονίου. Αμέσως μας υποδέχθηκε στο αμφιθέατρο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος. Η γλυκύτητα του προσώπου του και του λόγου του, η σοφία του και η αγάπη του προς τον άνθρωπο μας εντυπωσίασε. Αυτή η συνάντηση θα μας μείνει αξέχαστη.

Τη Δευτέρα το πρωί ζήσαμε στιγμές με πολύ βαθιά συγκίνηση και έξαρση του πατριωτικού συναισθήματος. Βρεθήκαμε στο μεγάλο κοιμητήριο με τους κενούς τάφους στην Κλεισούρα.

Δεν είναι αρκετά τα λόγια να περιγράψει κανείς όλα όσα έγιναν στον ιερό αυτό τόπο. Εκπληρώσαμε ένα μεγάλο χρέος προς τους μαχητές - ήρωες του έπους του 40. Ένα χρέος που θα έπρεπε όλοι να το θυμούνται και να προσπαθούν να το κάνουν πράξη. Όλοι και η πολιτεία και ο λαός!

Οι ίδιες συγκινήσεις επαναλήφθηκαν και στο κοιμητήριο στους Βουλιαράτες.

Οι μαχητές μας, τα Ελληνόπουλα του 40 - 41 με την ανδρεία τους, τη λεβεντιά τους, το θάρρος τους, την πίστη τους, την πεποίθησή τους για το δίκαιο του αγώνα τους και με βαθιά αγάπη για την πατρίδα έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας και πέρασαν στην αθανασία.

Έμειναν όμως άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι.

Αυτοί οι ήρωες περιμένουν από μας να κάνουμε το καθήκον μας, να μην ξεχνούμε να τους τιμούμε. Να μην ξεχνούμε αυτούς που έδωσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν, την όμορφη ζωή τους.

Απόστολος Βερέμης, Εφ. Ανθ/σγός Α/Α

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass