Εκπαιδευτικό ταξίδι νέων στη Φλωρεντία

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «GENERATION EUROPE»

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2018 15:16

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Generation Europe» που υλοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, τη ΔΗ.Κ.Ε.Λ. και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ), πραγματοποιούνται τοπικές δράσεις εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα με θεματικό άξονα τις παραστατικές τέχνες και τη δημοκρατία.

Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «από τον Οκτώβριο έχουν ξεκινήσει εβδομαδιαίες συναντήσεις στον Μύλο του Παππά με κεντρικό θέμα την έννοια της δημοκρατίας και τις παραστατικές τέχνες, όπου λαμβάνουν χώρα βιωματικά εργαστήρια εξοικείωσης με τις τεχνικές του θεάτρου (φόρμα - περιεχόμενο), τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προσωπική εμπειρία μέσο της καταπάτησης ή και απόλαυσής τους, δουλεύοντας το προσωπικό βίωμα με στόχο την παρατήρηση του εαυτού μας και του άλλου.

Σε συνέχεια του όλου έργου, επταμελής ομάδα από τη Λάρισα, υπό τον καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό συντονισμό της θεατρολόγου κας. Αγλαΐας Νάκα, ταξιδεύει στη Φλωρεντία της Ιταλίας από τις 25 Νοεμβρίου και επιστρέφει στις 6 Δεκεμβρίου. Η ομάδα θα συναντηθεί εκεί με άλλους 14 νέους καλλιτέχνες από την Ιταλία και τη Γερμανία, μέλη του διεθνούς δικτύου Roots and Routes όπου όλοι μαζί θα εκπαιδευτούν και θα δημιουργήσουν από κοινού καλλιτεχνικά προγράμματα - projects, με θέμα τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που θα παρουσιαστούν στο κοινό της Φλωρεντίας τις τελευταίες δυο μέρες (4 και 5 Δεκεμβρίου 2018).

Η επόμενη διεθνής συνάντηση των ομάδων θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα τον Ιούνιο του 2019. Τη δράση συντονίζει καλλιτεχνικά και διοικητικά για το ΣΜΟΥΘ οι Ανδρέας Αλμπάνης και η Δήμητρα Ζαχαρούλη ενώ από το Κέντρο Κοινότητας η Βάσια Νημά. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και το ΙΒΒ Dortmund.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο». Για πληροφορίες στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμου 3Α, τηλ. 2410-680250 και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο kkoinotitas@larissa-dimos.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass