Κυνήγι προσφορών για ένα ταξίδι αναψυχής

Λαρισαίοι κάνουν κρατήσεις τουριστικών πακέτων ακόμη και οκτώ μήνες πριν την αναχώρηση

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2019 22:04

Τα ταξίδια αναψυχής, στα μέτρα τους, προσάρμοσαν οι Ελληνες, μέσα σε ένα περιβάλλον παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας που σκιάζει παρόν και μέλλον.

Μέσα στις αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να ισορροπήσουν την επιβίωση με την ψυχαγωγία, αναζητώντας ποιότητα ζωής μέσα στη ρουτίνα και στο άγχος της καθημερινότητας.

Αν και για πολλούς ακόμη σήμερα είναι πολυτέλεια ο προγραμματισμός και η υλοποίηση ενός ταξιδιού αναψυχής, παρόλα αυτά διαπιστώνεται ότι σταδιακά τα τελευταία χρόνια αυξάνεται το ποσοστό των ατόμων που προσάρμοσε αυτή την επιθυμία του στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αναζητώντας ταξιδιωτικές προσφορές στα μέτρα του.

Συγκεκριμένα, από τουριστικά γραφεία της Λάρισας διαπιστώνεται ένα αυξανόμενο ρεύμα οργάνωσης ταξιδιών αναψυχής, με χαρακτηριστικό τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και καταλυμάτων, μήνες πριν την πραγματοποίησή τους, καθώς επιτυγχάνονται οικονομικότερες τιμές σε τουριστικά πακέτα προς διάφορους προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας.

Μπορεί τα οικονομικά να μην είναι ανθηρά, αλλά κάποιοι προτιμούν να κάνουν συντηρητική ως και «σφιχτή» διαχείριση, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι, μειώνοντας εξόδους και προσωπικά έξοδα.

«Εχουμε κράτηση ταξιδιού για Μπανγκόκ, από τον Δεκέμβριο του 2018, για τον Αύγουστο του 2019» δηλώνει χαρακτηριστικά η υπεύθυνη ταξιδιωτικού γραφείου της Λάρισας, κ. Νατάσα Μπουντίνου, αναφέροντας ότι αυξάνονται οι περιπτώσεις των έγκαιρων κρατήσεων, μήνες πριν.

Επίσης, η κ. Ελένη Χριστώνη, ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου της Λάρισας, υποστηρίζει ότι: «Οι περισσότεροι πλέον, αγοράζουν αεροπορικά εισιτήρια μέσω των ιστοσελίδων αεροπορικών εταιρειών, μήνες πριν πραγματοποιήσουν το ταξίδι που επιθυμούν και έρχονται σε μας, λίγο πριν την αναχώρησή τους, μόνο για να επιλέξουν και να «κλείσουν» κατάλυμα». Η ίδια παρατηρεί δε, πως: «παράλληλα αυξάνεται το ρεύμα των κρατήσεων εισιτηρίων μέσω του διαδικτύου, όπου οι εταιρείες για να προσελκύσουν πελάτες, προσφέρουν εισιτήρια ακόμη και κάτω από τη μισή τιμή τους, για περιπτώσεις που γίνονται κρατήσεις μήνες πριν την αναχώρηση των πτήσεών τους».

Αντίστοιχα και ο υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου του ΚΤΕΛ «Τιτάνας» Λάρισας κ. Χρ. Τριανταφύλλου αναφέρει ότι «ο κόσμος ζητά όλο και πιο φθηνές τιμές για ταξίδια, με αποτέλεσμα να μειώνουμε στο έπακρο το δικό μας κέρδος, προκειμένου να ανταποκριθούμε…».

Τονίζει δε, ότι «μειωμένη παρατηρήθηκε η τουριστική κίνηση τη φετινή περίοδο των γιορτινών ημερών, σε σχέση με πέρυσι, ενώ πιο πιεστική ήταν η επιθυμία των πελατών για πιο οικονομικά ταξίδια…».

Συμπερασματικά, πολλοί Λαρισαίοι επιδίδονται σε πολύμηνο κυνήγι ευκαιριών και προσφορών, φθηνών εισιτηρίων και τουριστικών καταλυμάτων, που θα προσαρμόσουν ακόμη και με μεγάλη οικονομία στα μέτρα τους, για να ζήσουν την εμπειρία.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass