Προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας του Αγίου Νικολάου

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2019 15:22

Προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησε η ενορία του Αγίου Νικολάου Λαρίσης το περασμένο Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «οι εκδρομείς επισκέφθηκαν αρχικώς την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, όπου προσκύνησαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου το ιερό και χαριτόβρυτο Λείψανο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου και του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία και ακολούθως την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Μακρυμάλλη Ψαχνών, όπου προσκύνησαν την Αγία Κάρα του Αγίου Παρθενίου και το λείψανο της Αγίας Παρασκευής, ενώ ο ηγούμενος αυτής π. Ιάκωβος τους καλωσόρισε εγκαρδίως. Συνοδοιπόρος σε όλη την προσκυνηματική θεωρία στη Χαλκίδα ήταν ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού π. Αιμιλιανός Χρήστου.

Την άλλη μέρα, Κυριακή πρωί, οι προσκυνητές εκκλησιάστηκαν στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, ενορία στην οποία ο σεπτός μας Ποιμενάρχης διετέλεσε εφημέριος και προϊστάμενος αυτής. Στον Ιερό Ναό φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα και η Αγία Κάρα του Αγίου Νικολάου, ιερέως του Πλανά του ηγιασμένου, όπου εκείνη την ημέρα η Αγία μας Εκκλησία πανηγύριζε την μνήμη του. Προεξάρχων της ευχαριστιακής συνάξεως ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος στο κήρυγμά του μίλησε για τη βιοτή του Αγίου και ευχαρίστησε όλο το εκκλησίασμα για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλαν επί δεκαπεντε συναπτά έτη. Ακολούθως οι προσκυνητές αφού πρωτίστως γεύθηκαν τη φιλοξενία του π. Σεβαστιανού, του π. Παναγιώτου, του π. Γεωργίου και του π. Σπυρίδωνος, επισκέφθηκαν τον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, το σπίτι της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, τον Ι. Ν. της Παναγίας της Γρηγορούσας στην Πλάκα. Στην επιστροφή προσκύνησαν τον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καμμένων Βούρλων, ενώ αργά το βράδυ της Κυριακής επέστρεψαν και πάλι στη Λάρισα, δοξολόγησαν τον Άγιο Τριαδικό Θεό και τον προστάτη τους Άγιο Νικόλαο για αυτή την όμορφη πνευματική αναψυχή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass