Εκδρομή εφέδρων αξιωματικών στη Δράμα

Δημοσίευση: 19 Νοε 2019 15:54

Βαθιά συγκινημένοι και με έντονα πατριωτικά συναισθήματα επέστρεψαν οι έφεδροι αξιωματικοί από τη διήμερη εκδρομή που πραγματοποίησαν πρόσφατα στη Δράμα.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος Απόστολος Βερέμης «το σπήλαιο Αλιστράτης έδωσε τις πρώτες εντυπώσεις. Βαδίζοντας 3 χλμ μέσα στο Σπήλαιο θαυμάσαμε τους σχηματισμούς που έδιναν οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες. Η συγκίνησή μας συνεχίστηκε στο Φαράγγι του ποταμού Αγγίτη.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Δράμας Γεώργιος Ιντζές, που ήταν μαζί μας όλο το διήμερο μας οδήγησε σ’ ένα μεγάλο και σύγχρονο Οινοποιείο. Η άλλη μέρα άρχισε με επίσκεψη στο Οχυρό LISSE. Η εκκίνηση των εργασιών κατασκευής του οχυρού άρχισε το 1936 και ήταν ένα από τα 21 οχυρά της Γραμμής Μεταξά. Κύριος σκοπός της κατασκευής της οχυρωματικής αυτής γραμμής δεν ήταν απλά η συνεχής παθητική άμυνα, αλλά η απόκρουση μιας αιφνίδιας εχθρικής προσβολής με παράλληλη εξασφάλιση προκάλυψης τμημάτων στρατού εκστρατείας.

Μετά τα οχυρά επισκεφτήκαμε το μοναστήρι της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης. Προσκυνήσαμε την «αχειροποίητο εικόνα της Θεοτόκου» και ηρεμήσαμε μέσα στο γαλήνιο περιβάλλον της. Μέσα στο Καθολικό μας ενημέρωσε για την ιστορία του Μοναστηριού μια ικανότατη μοναχή. Το τέμπλο του Καθολικού είναι βαρύτιμο ξυλόγλυπτο και, όπως μας είπε, κατασκευάστηκε από Χιώτες τεχνίτες και χρειάστηκαν 22 χρόνια (1781-1803) για να ολοκληρωθεί.

Ο Σύνδεσμός μας συμμετέχει και οργανώνει πολλές δράσεις και αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα στη διατήρηση του αξιόμαχου των ΕΔ λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος αυτών με την κοινωνία. Είναι ένας σύγχρονος και δυναμικός οργανισμός που μπορεί να φέρει σε πέρας τους σκοπούς της ίδρυσής του και αποτελεί ζωντανό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass