Εκδρομή εκεί που γεννήθηκε ο Καραϊσκάκης

ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2019 15:30

Το Τοπικό Τμήμα Λάρισας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στην περιοχή Μουζακίου Καρδίτσας.

Αστέρια, Πουλιά και Οδηγοί με αρκετούς γονείς, Στελέχη και μέλη του Τοπικού Τμήματος, επισκέφθηκαν αρχικά το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Μαυρομματίου - Γεώργιος Καραϊσκάκης, όπου και ξεναγήθηκαν με πολύ ζωντανό τρόπο από τον υπεύθυνο του Μουσείου κ. Δημήτριο Γιώτη, ο οποίος τους παρουσίασε την ιστορία του ήρωα της ελληνικής επανάστασης του 1821, που γεννήθηκε εκεί, καθώς και μοναδικά και σπάνια κειμήλια του Αγώνα. Σειρά είχε η επίσκεψη στο γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου - Καραϊσκάκης, Μουζακίου, με ιστορία από το 12ο αιώνα, που είναι χτισμένο μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο. Οι μοναχές υποδέχτηκαν θερμά την ομάδα, παρουσίασαν την ιστορία της μονής και δεξιώθηκαν όλους στο αρχονταρίκι. Η στάση για φαγητό έγινε στο χωριό Γόμφοι και η όμορφη εκδρομή ολοκληρώθηκε στις ιππικές - και όχι μόνο- εγκαταστάσεις του Φιλόνεικου Καρδίτσας.

Το Τοπικό Τμήμα Λάρισας με ανακοίνωσή του «ευχαριστεί θερμά όλους όσοι έκαναν την εκδρομή αυτή αξέχαστη με την αγάπη τους για τον τόπο και την ιστορία του και τη θερμή τους φιλοξενία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass