Νέοι σε ακριτικό φυλάκιο της Καστοριάς

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΠΕΤΡΟΥ - ΠΑΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2020 15:45

Μέσα σε μια παγερή ημέρα του χειμώνα, νέοι της ενορίας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της πόλεως, αντιπροσωπευτικά τμήματα των κατηχητικών σχολείων της ως άνω ενορίας, με το ξεκίνημα της καινούριας χρονιάς επέλεξαν να επισκεφθούν το ακριτικό φυλάκιο της Ιεροπηγής στην περιοχή της Καστοριάς. Ετσι με τις ευχές και τις ευλογίες του σεβασμιότατου μητροπολίτη μας κ. Ιερώνυμου έγινε προχθές το πρωί το ξεκίνημα με πολλή χαρά και ενθουσιασμό για τον ιερό αυτό σκοπό.

Μετά από ένα τρίωρο ταξίδι φθάσαμε στην πόλη της Καστοριάς που πραγματικά σε συναρπάζει κτισμένη στη μαγευτική τοποθεσία με φόντο την όμορφη λίμνη της. Στη συνέχεια βαδίσαμε ολοταχώς για να κερδίσουμε χρόνο στον τόπο του προορισμού, στο ακριτικό φυλάκιο της Ιεροπηγής. Εκεί ο υπεύθυνος αξιωματικός του φυλακίου και ο υπεύθυνος υποδιοικητής του Συντάγματος που υπάγεται το φυλάκιο, μαζί με τους στρατιώτες, άγρυπνους φρουρούς της πατρίδας μας μάς υποδέχθηκαν με πολλή χαρά και ξέχωρη συγκίνηση για τα μικρά παιδιά που αψηφώντας το χειμωνιάτικο κρύο και έπειτα από μεγάλη απόσταση βρέθηκαν κοντά τους.

Επίκαιρα τραγούδια της ημέρας, κάλαντα, κοπή βασιλόπιτας και διανομή δώρων στους φαντάρους, ήταν όλα μια ξεχωριστή εμπειρία, διαφορετική κάθε χρόνο, αλλά και η συγκίνηση των ανδρών του φυλακίου που αυτά τα παιδιά τούς θυμήθηκαν αυτές τις άγιες ημέρες.

Επόμενος σταθμός το ιστορικό χωριό Μελάς, περιοχή γεμάτη ιστορία, αφού εδώ στο σπίτι του Παύλου Μελά (που σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο) ακούσαμε ιστορικά στοιχεία από τον ακούραστο ξεναγό του σπιτιού και ρίγη συγκίνησης κατέλαβαν την ψυχή μας, όταν ακούσαμε πως οι Ελληνες πολεμιστές, αψηφώντας ακόμη και τη ζωή τους, προσέφεραν τα πάντα για τη λευτεριά της πατρίδας μας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ακούραστος Υποδιοικητής του Συντάγματος μας συνόδευσε βήμα - βήμα σ' όλο το ιστορικό αυτό οδοιπορικό με πολλές ευχαριστίες και ευχές προς όλους μας.

Η επιστροφή μάς βρίσκει για μια στάση στο πανέμορφο μοναστήρι της Παναγίας του Μικροκάστρου, δεχθήκαμε τη φιλόφρονα φιλοξενία των αδελφών της Μονής, προ πάντων όμως μας καθήλωσε με την ομιλία της η καθηγουμένη της Ιεράς Μονής. Η επίσκεψη αυτή άφησε στον καθένα μας εμπειρίες δυνατές και αξέχαστες, οι εικόνες που αποκομίσαμε μας έκαναν πλούσιους σε αισθήματα.

Γιατί το βλέμμα, η έκπληξη και η χαρά του στρατιώτη ίσως και της ηλικίας μας είναι κάθε χρόνο στον καθένα διαφορετικό, συνάμα δε πολύ διδακτικό προς όλους μας.

Οι υπεύθυνοι κατηχητές της Ενορίας Πέτρου - Παύλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass