Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«On Tour» στον κόσμο από δύο Λαρισαίους

* Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΠΡΙΜΗΚΥΡΗΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ YOUTUBE KAI ΕΧOYN ΗΔΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ * ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2020 22:15

Του Σωτ. Κέλλα

«On Tour» αποφάσισαν να γνωρίσουν τον κόσμο δύο Λαρισαίοι, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Νικήτας Πριμηκύρης. Παράλληλα να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους αλλά και τις... γνωριμίες μέσα από το κανάλι του youtube που δημιούργησαν αλλά και

την τηλεοπτική παραγωγή που ετοιμάζουν σε θεσσαλικό τηλεοπτικό σταθμό.
Μια εξαιρετική ιδέα για ταξιδευτές από την περιφέρεια και για τη γέννησή της ο Νικήτας μας λέει: «Η ιδέα γεννήθηκε πριν από 7 χρόνια περίπου στην ηλικία των 20 ετών, όταν πήρα το πρώτο μου αυτοκίνητο και ξεκίνησα να ταξιδεύω και να δείχνω την καθημερινότητά μου σ’ ένα ταξίδι. Στη συνέχεια εργάστηκα σ’ ένα τουριστικό γραφείο ως συνοδός εκδρομής και γνώρισα ανθρώπους και πολιτισμούς που κάνανε την ιδέα αυτή να ωριμάζει...». Μέχρι τώρα το εγχείρημά τους ταξίδεψε όπως μας λέει ο Μιχάλης σε Μαρόκο, Σερβία, Τουρκία και Ιορδανία που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή των Βερβέρων στο Μαρόκο και των Βεδουίνων στην Ιορδανία. Όσο για το πού σκοπεύουν να φθάσουν ο Νικήτας αναφέρει: «Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα όριά μας και να γυρίσουμε όλο τον κόσμο παρέα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του τόπου μας που μας στηρίζουν και θεωρούμε τους εαυτούς μας πρεσβευτές της πόλης. Δεν έχουμε στόχο το κέρδος αλλά τη διαφήμιση της περιοχής μας και των τοπικών προϊόντων».
* Υπήρχαν άτομα που να ήξεραν τη Λάρισα;
- Μιχάλης: «Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε προορισμό που έχουμε αναφέρει σε ντόπιους την πόλη μας, κάποιοι ξέρανε το όνομα και μερικοί από αυτούς την έχουν επισκεφθεί κιόλας... Μετά τη γνωριμία μας φυσικά με τους ντόπιους έχουν ακόμη ένα μεγαλύτερο λόγο να ξαναέρθουν... γιατί την πρώτη φορά δεν ξέρανε τα μυστικά της πόλης που αναλαμβάνουμε να τα δείξουμε εμείς στην επόμενη επίσκεψή τους… Και βέβαια τους μιλάμε για την ΑΕΛ και το πρωτάθλημα που κατέκτησε το 1988 που είναι σήμα κατατεθέν για την πόλη...».

*Πώς αντεπεξέρχεστε οικονομικά;
- Μιχάλης: «Για να λέμε την αλήθεια το να κάνει κάποιος ταξίδια και να τα προβάλλει σε ταξιδιωτική εκπομπή θα μπορούσα να πω ότι είναι ακριβό σπορ... Παρόλα αυτά λόγω της μεγάλης θέλησης και πίστης σε όλο αυτό, αρκετές επιχειρήσεις έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή στηρίζοντάς την και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό...».

*Η φιλοσοφία της εκπομπής ποια είναι;
- Μιχάλης: «Η φιλοσοφία της εκπομπής είναι το ότι είμαστε δύο παιδιά της «διπλανής πόρτας» που θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο όλα τα συναισθήματα που βιώνουμε σ’ ένα ταξίδι... Διότι κανένα ταξίδι δεν είναι πάντα ιδανικό και δεν πάνε όλα τέλεια... Έτσι κι εμείς μέσα από τον αυθορμητισμό μας παρουσιάζουμε τον κάθε της προορισμό. Δίνουμε σημασία στη λεπτομέρεια από τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που συναντούμε, την ποιότητα διαβίωσης αλλά και τις γαστρονομικές απολαύσεις της... Μας ενδιαφέρει άμεσα ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος των εν λόγω περιοχών ακόμα και τα πορτρέτα κατοίκων».

*Οι ταξιδιωτικές εκπομπές είναι η μόδα της τηλεόρασης και του youtube;
- Νικήτας: «Δεν ξέρω αν μπορούμε να πούμε ότι είναι μόδα μια τέτοια εκπομπή για την τηλεόραση, το σίγουρο όμως είναι ότι η κάθε παραγωγή έχει το κάτι ξεχωριστό να δώσει στον κόσμο. Το σημαντικό είναι να δίνεις το 100% στην ιδέα σου και να κυνηγάς την εξέλιξή σου συνεχώς...».

*Οι προβολές έχουν την ανταπόκριση του κόσμου;
- Μιχάλης: «Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου είναι αρκετά θετική και στηρίζει το ξεκίνημά μας... Η πρεμιέρα στο κανάλι μας στο YouTube έχει ξεπεράσει τις 11.000 προβολές και ήδη έχουμε τηλεοπτική στέγη στην TRT, στις 22:30 κάθε Τετάρτη».

*Γιατί γοητεύονται όσοι βλέπουν την εκπομπή από τα ταξίδια;
- Νικήτας: «Όσο πιο αληθινό είναι κάτι που βλέπεις τόσο περισσότερο σου τραβάει την προσοχή... Υπάρχουν άνθρωποι που τους είναι πολύ δύσκολο πλέον λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης ή λόγω συγκυριών να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι...
Μέσα από μία τέτοια εκπομπή θα καταφέρουν να ξεφύγουν, να ψυχαγωγηθούν και να απολαύσουν ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά τους... Και ίσως να διαλέξουν έναν ταξιδιωτικό προορισμό όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά τους. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και πολλά φθηνά ταξίδια».

*Υπάρχει κόσμος στη Λάρισα που σας ρωτάει για τα ταξίδια σας;
- Μιχάλης: «Ναι, υπάρχουν αρκετοί που ρωτάνε μέχρι και σήμερα για το ξεκίνημά μας και χαιρόμαστε που ο κόσμος της Λάρισας το έχει αγκαλιάσει από τα πρώτα του βήματα... Τους δίνουμε ιδέες, ανταλλάσσουμε απόψεις. Αυτός είναι και ο στόχος μας...».

* Και πού είναι ο τερματισμός;
- Οι δύο ταξιδευτές του κόσμου μας λένε: «Οπου μας πάει η αγάπη του κόσμου...
Το ταξίδι που αρχίσαμε και μοιραζόμαστε μαζί με όλους τους Λαρισαίους θα συνεχίζει όσο έχουμε στηρίγματα στην πόλη...».

Gallery άρθρου