«Βροχή» οι ακυρώσεις σε ταξίδια και μετακινήσεις

ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ *«Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΣΠΕΙΡΕ ΠΑΝΙΚΟ» ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2020 19:30

Καταιγισμό ακυρώσεων σε τουριστικά ταξίδια δέχονται από τους Λαρισαίους τουριστικά πρακτορεία στην πόλης μας, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν πολλές προγραμματισμένες εκδρομές, τόσο σε προορισμούς του εξωτερικού, όσο και σε προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας.

Το φαινόμενο των ακυρώσεων συμμετοχής ατόμων σε οργανωμένες ομαδικές εκδρομές, αλλά και σε μεμονωμένες εξορμήσεις, ξεκίνησε σταδιακά από την περασμένη εβδομάδα και κορυφώθηκε αυτές τις μέρες, μετά την είδηση εμφάνισης κρουσμάτων του κορονοϊού στην γειτονική μας χώρα την Ιταλία και χθες στην Ελλάδα.

«Ο κορονοϊός τινάζει τον τουρισμό της Ελλάδας στον αέρα», «Είναι ο πρώτος κλάδος που θα πληγεί…», εκτιμούν οι τουριστικοί πράκτορες στη Λάρισα, που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία το οικονομικό πλήγμα που δέχονται.

Δηλώνουν ότι «υπάρχει διάχυτος ο φόβος για τον ιό και σύμφωνα με τις αντιδράσεις του κόσμου διαφαίνεται να έχει προκληθεί πανικός!».

Συγκεκριμένα, οι Λαρισαίοι έχουν ακυρώσει ταξίδια στο Ναύπλιο, στην Κέρκυρα, στην Κωνσταντινούπολη, στο Βουκουρέστι, σε πόλεις της Ιταλίας κ.α., ενώ παράλληλα δεν υπάρχει ενδιαφέρον για εξορμήσεις το τριήμερο των Αποκριών και όχι μόνο, όπως συνήθως εμφανιζόταν άλλες χρονιές, αυτή τη χρονική περίοδο.

Όσον αφορά δε, σε προορισμούς στην Ανατολή, ούτε λόγος!

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων της Λάρισας εμφανίζονται συγκρατημένοι, όσον αφορά στη διαχείριση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, ενώ αγωνιούν για την εξέλιξή της και τις διαστάσεις που θα πάρει.

Πολλοί έχουν «κλείσει» πακέτα τουριστικών εκδρομών στο εξωτερικό, για τους μήνες της άνοιξης και δεν γνωρίζουν ακόμη αν τελικά θα υλοποιηθούν.

Μεταξύ αυτών είναι και εκδρομές σχολείων, για τις οποίες έχουν κατατεθεί και προκαταβολές, σε αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες, λόγω των πολλών ακυρώσεων που παρουσιάζονται, αλλάζουν και την πολιτική τους, όσον αφορά στα προπληρωμένα εισιτήρια και ειδοποιούν ότι δεν επιστρέφουν χρήματα σε περίπτωση ακύρωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass