Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΕΙ «ΚΕΡΑΚΙ» ΣΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ

Με πετσέτα και... λαμπάδα

* «Δεν έκοψαν τις διακοπές αλλά μείωσαν τις διανυκτερεύσεις» λένε πράκτορες στην «Ε»

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2014 19:53 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:40
Του Κ. Γκιάστα
Ως μια φτηνή και καλή λύση βρίσκουν όλο και περισσότεροι Λαρισαίοι προορισμούς με θρησκευτικό ενδιαφέρον που συνδυάζουν και… παραλία. Με λίγα παραπάνω από εκατό ευρώ το άτομο καταφέρνουν να ξεφύγουν από την πόλη και να βρεθούν σε ένα νησί όπως η Τήνος, να μείνουν μια ή δύο νύχτες και να επιστρέψουν έχοντας κάνει το μπάνιο τους και φυσικά εκπληρώνοντας και το τάμα τους.
«Στην Τήνο είναι χαρακτηριστικό πως βλέπεις πολύ πιο συχνά, σε σχέση με άλλες πόλεις, λεωφορεία από τη Λάρισα» δηλώνει χαρακτηριστικά στην «Ε» ο κ. Χρήστος Τριανταφύλλου του τουριστικού γραφείου «Titanas» και συνεχίζει: «Όλοι οι Έλληνες έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση έντονα όμως οι Λαρισαίοι δείχνουν πως παραμένουν κατά κάποιο τρόπο πιστοί, σε μια τέτοιου είδους επίσκεψη. Αυτό που προσέχουν ωστόσο, είναι να μειώσουν τις διανυκτερεύσεις τους, άρα και τα έξοδά τους. Δηλαδή ενώ πάντοτε ήταν δύο οι νύχτες που έμεναν στο νησί τώρα πολλοί είναι αυτοί που έρχονται μόνο για μια νύχτα. Έρχονται όμως και αυτό μετράει. Τήνο, Αίγινα, Πάτμο…».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η άποψη του κ. Γιώργου Βάβα από το τουριστικό γραφείο «Θεσσαλός»: «Είναι μια φτηνή και καλή λύση για τους περισσότερους Λαρισαίους. Το μεγαλύτερο ποσοστό κάποτε επέλεγε χωρίς να το σκεφτεί τις περισσότερες νύχτες όμως τώρα κοιτάνε κάτι πιο οικονομικό. Το καλό με τον θρησκευτικό προορισμό είναι πως μπορούν να πάνε σε ένα ωραίο νησί και να το συνδυάσουν και με ένα μπάνιο. Η συχνότητα των επισκέψεων από Λαρισαίους αν και μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα καλά χρόνια, τώρα σύμφωνα με τα δεδομένα θεωρείται μεγάλη και σταθερή».
ΟΙ ΝΕΟΙ, ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Και αν σε προορισμούς με θρησκευτικό ενδιαφέρον πηγαίνουν οι άνθρωποι μιας μεγαλύτερης ηλικίας, οι νέοι Λαρισαίοι τι επιλέγουν; Σ’ αυτό το ερώτημα απάντησε ο κ. Βάβας ως εξής: «Οι νέοι κυρίως επιλέγουν νησιά. Επικεντρώνονται τόσο στις Κυκλάδες όσο και στις Σποράδες και συγκεκριμένα στη Σκιάθο. Και αν οι οικογένειες που μπορούν να πάνε ακόμα διακοπές κοιτάνε να βρεθούν σε ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων, οι νέοι που είναι ελεύθεροι επιλέγουν κυρίως τα ενοικιαζόμενα δωμάτια».
Από την πλευρά του ο κ. Τριανταφύλλου αναφέρει: «Οι νεαροί Λαρισαίοι επιλέγουν κυρίως τη Σκιάθο. Είναι ένας κοντινός προορισμός. Με τρένο μέχρι τον Βόλο και μετά το πλοίο. Πιο κοντά και έχει καλή διασκέδαση».
Όσον αφορά στο γεγονός πως έχει μπει το ίντερνετ πολύ δυναμικά και στον τομέα των διακοπών ο κ. Βάβας τόνισε: «Μπορεί να κοιτάνε και να ενημερώνονται όλοι από το ίντερνετ όμως πολλοί, όταν έρχεται η στιγμή για να «κλείσουν» κάτι έρχονται στο γραφείο. Κάποιοι φοβούνται να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα και κάποιοι άλλοι δεν έχουν. Οπότε θέλουν τη σιγουριά του ταξιδιωτικού γραφείου. Πάντως πλέον όλοι είναι πολύ ενημερωμένοι και ψαγμένοι».
Πριν από μερικά χρόνια τα ταξίδια στο εξωτερικό ήταν πραγματική «μόδα» με το Ντουμπάι να θεωρείται… συνηθισμένο στα αυτιά των περισσοτέρων. Τι γίνεται όμως τώρα με το εξωτερικό; «Υπάρχει μεγάλη πτώση στους προορισμούς για το εξωτερικό. Τώρα αυτοί που έρχονται στο γραφείο επιλέγουν Κωνσταντινούπολη αλλά και πάλι εκεί υπάρχει πτώση. Είναι όμως μια σταθερή επιλογή» μάς λύνει την απορία ο κ. Τριανταφύλλου για να συμπληρώσει ο κ. Βάβας: «Εφτά στους δέκα παντως, σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία, επιλέγουν Ελλάδα».
ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ
Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο ένας στους τέσσερις Έλληνες (26%) δεν σκοπεύει να πάει διακοπές φέτος λόγω της οικονομικής κατάστασης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 11%. 
Επίσης προκύπτει ότι το 54% των Ελλήνων σκοπεύει να πάνε διακοπές, αλλά θα προσαρμόσει τα σχέδιά του λόγω οικονομικών δυσκολιών (ακολουθούν οι Ιταλοί με 49% και οι Ιρλανδοί με 48%), ενώ μόνο το 10% των συμπολιτών μας δήλωσε ότι δεν θα επηρεαστεί από την κρίση και ως εκ τούτου δεν θα αναγκαστεί να τροποποιήσει τα σχέδιά του λόγω της οικονομικής κατάστασης (ακολουθούν οι Κύπριοι με 12%, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι Αυστριακοί με 75%, οι Γερμανοί με 74% και οι Δανοί με 72%).
Στο μεταξύ, το 39% των Ελλήνων δηλώνει ότι θα πάει, μεν, διακοπές φέτος αλλά για λιγότερες μέρες σε σχέση με το 2013.
Στην τελευταία κατηγορία δείχνουν πως ανήκουν και οι Λαρισαίοι σύμφωνα με τους κ. Τριανταφύλλου και Βάβα: «Οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να πάνε κάποιες διακοπές. Έστω και για λιγότερες ημέρες θα επιδιώξουν να το κάνουν».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass