Ιστοσελίδες και εφαρμογές που πρέπει να έχει κάθε ταξιδιώτης

Δημοσίευση: 11 Απρ 2023 15:50 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Απρ 2023 16:00
  1. Για ακτοπλοϊκά εισιτήρια (ferryroute.com)

Εάν θέλετε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια, τότε το ferryroute.com σας το κάνει υπερβολικά εύκολο.

Μέσα από αυτή την ευέλικτη μηχανή αναζήτησης μπορείτε να δείτε όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια πλοίων που αφορούν Ελλάδα και 19 χώρες του εξωτερικού αλλά και να εκδόσετε τα εισιτήρια σας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Μπορείτε να συγκρίνετε τιμές από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, να συνδυάσετε διάφορους  προορισμούς μέσα από την ίδια την μηχανή ή μέσα από τον διαδραστικό χάρτη που προσφέρει αλλά και επιβάτες. Το ferryroute.com ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τα δρομολόγια πλοίων και για τις υπάρχουσες προσφορές και εκπτώσεις.

Μέσα από το ferryroute.com έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε το δικό σας προφίλ, μέσα στο οποίο θα μπορείτε να κρατάτε αρχείο με όλες τις κρατήσεις που έχετε κάνει μέχρι την δεδομένη στιγμή. Καθώς η μηχανή φτιάχτηκε υπό τις οδηγίες ανθρώπων με εμπειρία στον χώρο των ακτοπλοϊκών κρατήσεων και εισιτηρίων, εκτός από την ασφάλεια των συναλλαγών που προσφέρει, έχει και χαρακτηριστικά που την κάνουν άκρως φιλική προς το χρήστη.

  1. Για τρένα (thetrainline.com)

 

Το thetrainline.com αποτελεί μια μηχανή αναζήτησης για ταξίδια με τρένο και πούλμαν, καθώς συγκεντρώνει δρομολόγια, τιμές και χρόνους ταξιδιού από περισσότερες από 270 εταιρείες σιδηροδρομικών μεταφορών και πούλμαν από 45 χώρες.  Παρέχοντας ζωντανές, εξατομικευμένες ταξιδιωτικές πληροφορίες εν κινήσει μέσω της  εφαρμογής, μπορείτε να κάνετε σύγκριση τιμών για την φθηνότερη επιλογή ανάμεσα σε όλες τις διαθέσιμες εταιρείες τρένων και πούλμαν.

Με αυτή την ολοκληρωμένη συλλογή ταξιδιωτικών επιλογών καθώς και με μοναδικές πληροφορίες βασισμένες σε τεχνητή νοημοσύνη, έχετε την δυνατότητα να βρείτε την καλύτερη επιλογή για εσάς και αγοράσετε τα εισιτήρια σας γρήγορα εξοικονομώντας χρόνο, κόπο και φυσικά χρήματα.

 

 

  1. Για αεροπλάνα (https://www.fly-scanner.com/)

 

To fly-scanner.com προσφέρει αναζήτηση φθηνής ή χαμηλού κόστους πτήση κάνοντας συγκρίση τιμών σε αεροπορικά εισιτήρια ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η πλατφόρμα συγκρίνει μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα όλες τις διαθέσιμες επιλογές και προσφορές χωρίς επιπλέον κόστος, ανάμεσα σε μεγάλα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και αεροπορικές εταιρείες. Έτσι προσφέρει την ευκαιρία σε κάθε ταξιδιώτη να βρεί την απευθείας πτήση ή την ενδιάμεση πτήση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Μπορείτε να φιλτράρετε την αναζήτησή σας με βάση τα κριτήρια που προτιμάτε, όπως διάρκεια πτήσης, αεροπορικές εταιρείες, στάσεις, κατηγορία ταξιδιού, ώρες αναχώρησης και άφιξης και άλλα, για να βρείτε την ιδανική φθηνή πτήση ή πτήση χαμηλού κόστους. Μπορείτε ακόμα να ελέγξτε όλους τους διαθέσιμους προορισμούς και τα κύρια αεροπορικά δρομολόγια για να βρείτε όλα τα ταξίδια με έκπτωση που αναχωρούν από ή προς τον επόμενο προορισμό σας και να κάνετε την κράτηση σας χωρίς να χάσετε χρόνο.

 

  1. Για ταξί/μετακινήσεις στην πόλη (Uber)

Το Uber διευκολύνει την μετακίνηση σας εύκολα, άμεσα, και με ασφάλεια με πρόσβαση σε διαφορετικούς τύπους διαδρομών σε περισσότερες από 10.000 πόλεις του κόσμου. Μέσα από την εφαρμογή της Uber, ο επιβάτης εκτός από τον προορισμό του, βλέπει το μέγεθος του οχήματος, την τιμή και την εκτιμώμενη ώρα αποβίβασης για κάθε επιλογή διαδρομής που του προσφέρεται, πριν κάνει την επιλογή του. Επιπλέον, ο επιβάτης ενημερώνεται αυτόματα για το πόση ώρα το όχημα του οδηγού απέχει από την τοποθεσία του σε πραγματικό χρόνο, να δώσει φιλοδώρημα στον εν λόγω οδηγό και φυσικά να τον αξιολογήσει.

Μέσα από την Uber, o επιβάτης γλιτώνει τον κόπο του να ψάχνει ταξί ή άλλο μεταφορικό μέσο για την μετακίνηση του οποιαδήποτε ώρα και στιγμή, έχει τον έλεγχο της ίδιας του της μετακίνησης του, και φτάνει στον προορισμό του με ασφάλεια και άνεση πάνω απ’όλα.

  1. 5.    TripIt

 

Το TripIt ξεκαθαρίζει τα δρομολόγια και τα έγγραφά σας κρατώντας τα οργανωμένα όλα σε ένα μέρος. Μπορείτε να ρυθμίσετε έτσι ώστε οι κρατήσεις σας να αποστέλλονται αυτόματα στο TripI, το οποίο σας επιτρέπει να βλέπετε επιβεβαιώσεις ταξιδιού, δρομολόγια πτήσεων, εισιτήρια, πληροφορίες κρατήσεων ξενοδοχείων και Airbnb, κρατήσεις ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, ακτοπλοϊκά εισιτήρια αλλά και οδηγίες οδήγησης χωρίς να βγείτε ποτέ από την εφαρμογή.

Το TripI διευκολύνει επίσης να μοιραστείτε τα σχέδια ταξιδιού σας με το άτομο που  πρόκειται να σας παραλάβει από το αεροδρόμιο ή το σιδηροδρομικό σταθμό ή με οποιονδήποτε άλλον μπορεί να χρειαστεί να συντονιστεί μαζί σας. Οι συνδρομές TripIt Pro κοστίζουν 49 $ ετησίως και περιλαμβάνουν πρόσθετες  λειτουργίες, όπως η λήψη ειδοποιήσεων πτήσης σε πραγματικό χρόνο, χρόνους αναμονής, πληροφορίες παραλαβής αποσκευών και ενημερώσεις για τα προγράμματα επιβράβευσης αφοσίωσης.

 

  1. 6.    PackPoint

Το PackPoint αφαιρεί όλο το άγχος από τη προετοιμασία των αποσκευών σας. Η εφαρμογή σας δείχνει τι να πάρετε μαζί σας βάση της διάρκεια του ταξιδιού σας, την πρόβλεψη καιρού για τον προορισμό σας, αλλά και τυχόν δραστηριότητες που μπορείτε να  σχεδιάσετε. Εάν υπάρχει πρόσβαση σε υπηρεσίες πλυντηρίου ρούχων στον προορισμό σας, το PackPoint σας επιτρέπει ακόμη και να συνυπολογίσετε ότι θα πλυθούν κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας άρα επομένως και την επαναλαμβανόμενη χρήση των ρούχων σας στον συνολικό αριθμό που θα πακετάρετε.

Απλώς κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή, πληκτρολογήστε την πόλη που πρόκειται να επισκεφθείτε και συνδέστε όλα τα στοιχεία του ταξιδιού σας. Επομένως, σταματήστε να περιμένετε μέχρι την ημέρα πριν από το ταξίδι σας — ή τις ώρες πριν αναχωρήσετε για το αεροδρόμιο — και ξεκινήστε να ετοιμάζετε τα πράγματά σας τώρα.

 

 

  1. 7.    LoungeBuddy

 

Το LoungeBuddy προσφέρει πρόσβαση σε premium σαλόνια αεροδρομίου σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την αεροπορική εταιρεία ή την κατηγορία εισιτηρίου που έχετε. Όταν δημιουργείτε ένα ταξίδι στην εφαρμογή, αυτή σας ενημερώνει σε ποια σαλόνια έχετε πρόσβαση με βάση τα αεροδρόμια από τα οποία θα μεταβείτε, καθώς και πώς να αγοράσετε πρόσβαση εάν δεν την έχετε ήδη.

Μπορείτε να αγοράσετε πρόσβαση την ημέρα του ταξιδίου ή έως και δύο μήνες νωρίτερα, εάν σας αρέσει να σχεδιάζετε τα πάντα εκ των προτέρων. Εάν πάλι προτιμάτε να κάνετε αναζήτηση ανά σαλόνι ή ανά πρόγραμμα, η εφαρμογή θα σας πει ακριβώς τι χρειάζεται για να τα χρησιμοποιήσετε.

 

  1. 8.    Priority Pass

Το Priority Pass προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερα από 1.300 σαλόνια σε όλο τον κόσμο και παρέχει κουπόνια γευμάτων σε επιλεγμένα εστιατόρια αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο με ετήσια χρέωση που ξεκινά από 99 $.

Πολλές κάρτες, συμπεριλαμβανομένων της The Platinum Card® από την American Express, της Capital One Venture X και της Chase Sapphire Reserve, προσφέρουν συνδρομές Priority Pass για όλους τους κατόχους καρτών (απαιτείται εγγραφή). Διαφορετικά, θα πρέπει να πληρώσετε μια ετήσια συνδρομή για να γίνετε μέλος και, ανάλογα με τη βαθμίδα, μια χρέωση για την είσοδο σε κάθε σαλόνι επιπλέον της ετήσιας συνδρομής.

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Priority Pass, εισάγετε το όνομα ή τον κωδικό του αεροδρομίου στο οποίο βρίσκεστε και το Priority Pass θα εμφανίσει τα σαλόνια ή τα εστιατόρια στα οποία έχετε πρόσβαση, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, ωρών, ανέσεων και συγκεκριμένες οδηγίες τοποθεσίας. Για για επιλεγμένα προνόμια απαιτείται εγγραφή.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass