ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ "ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ" ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ

Επέστρεψαν από τη Μεγάλη Ελλάδα

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2015 18:30

 

Ολοκλήρωσαν την καθιερωμένη ετήσια εκδρομή του εξωτερικού (Κάτω Ιταλία-Μεγάλη Ελλάδα, Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας),τα μέλη και οι φίλοι του Ορθοδόξου Ιεραπ. Συλλόγου Πορεία Αγάπης, που εδρεύει στη Λάρισα. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά «το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε επίσκεψη του ι.ν. Αγίου Νικολάου, στην πόλη Μπρίντιζι ( μικρή δέηση και ξενάγηση από τον αρχιερατικό επίτροπο της περιοχής αρχιμανδρίτη π. Αρσένιο,με τον οποίο τα μέλη του Δ.Σ. είχαν χρήσιμη συζήτηση για περαιτέρω συνεργασία και βοήθεια στις ανάγκες των Ορθοδόξων εκκλησιών της αρχιερατικής περιφερείας της Απουλίας), επίσκεψη και προσκύνημα του λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος που φυλάσσεται στον καθεδρικό ναό της ίδιας πόλης και ακολούθως μετάβαση και επίσκεψη στην παλιά πόλη του Λέτσε ,που είναι και η πολιτιστική πόλη της Ιταλίας για το έτος 2015 (με τα διατηρητέα κτίσματα του 15ου/19ου αιώνος και τα περίφημα μπαρόκ και αναγεννησιακά καλλιτεχνήματα).

Η 2η ημέρα περιελάμβανε επίσκεψη στην αρχαία ελληνική πόλη Τάραντος, στην πόλη ΄Οτραντο (όπου τελέσθηκε εσπερινός στον βυζαντινό ι.ν.του Αγίου Πέτρου) και επίσκεψη στο ελληνόφωνο χωριό Στερνατία, όπου έγιναν δεκτοί με αγάπη από τους τοπικούς κατοίκους ,που ομιλούν την διάλεκτο γκρίκο και θεωρούν τον εαυτό τους απογόνους, («εγγόνια και δισέγγονα») του Ομήρου και των αποίκων Ελλήνων του 8ου π.Χ. αιώνα.

Τέλος, επισκέφθηκαν την πόλη του Μπάρι (όπου προσκύνησαν τα εκεί φυλασσόμενα λείψανα του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, του Λυκίας) ,καθώς και το γνωστό τουριστικό χωριό Almperobello.

Κατά την επιστροφή προσκύνησαν στην ι.μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Γηρομερίου (Φιλιατών Θεσπρωτίας),όπου εκκλησιάστηκαν και ξεναγήθηκαν από τους εκεί Πατέρες Μοναχούς (καταγόμενους από Ελασσόνα),που επιδίδονται σε εντατικά έργα ανακαίνισης του σπουδαίου αυτού μοναστηριού, το οποίο ίδρυσε και ασκήτεψε ο Άγιος Νείλος ο Ασκητής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass