Παράξενοι νόμοι από όλο τον κόσμο

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2014 20:47 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:05

Αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο, κάθε προορισμός είναι διαφορετικός, με διαφορετικές εικόνες, συνήθειες, έθιμα αλλά και νόμους. Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας ενημερωθείτε γιατί κανείς δεν θέλει να ξοδεύει τα χρήματά του σε πρόστιμα ή ακόμα χειρότερα περνώντας τις μέρες του στη φυλακή. 

 

Νότια Καρολίνα

Εάν βρεθείτε στη Νότια Καρολίνα με τα ανήλικα παιδιά σας, ένα πράγμα πρέπει να προσέξετε να μην κάνουν: να παίξουν φλίπερ!

 

Ρώμη

Η Αιώνια Πόλη είναι μια πόλη γεμάτη μνημεία και με έναν τεράστιο αριθμό επισκεπτών να περιφέρεται για να τα θαυμάσει. Οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου όμως οδήγησαν στην επιβολή ενός αυστηρού δημοτικού διατάγματος σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού σε περιοχές με ιδιαίτερη ιστορική, καλλιτεχνική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία. Για αυτό πριν ζήσετε τις δικές σας «Διακοπές στη Ρώμη» και καθίσετε στη Scala di Spagna για να απολαύσετε το παγωτό σας, σκεφτείτε οτι μπορεί να σας κοστίσει περίπου € 800! 

 

Ντουμπάι

Αν το status της σχέσης σας είναι οτιδήποτε διαφορετικό από το «έγγαμος», τότε με το ταίρι σας μάλλον θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην κράτηση του ξενοδοχείου σας. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θεωρούν παράνομο να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο άτομα αντιθέτου φύλου που δεν είναι παντρεμένοι και δεν έχουν στενό συγγενικό δεσμό. 

 

Ταϊλάνδη

Στην Ταϊλάνδη μπορείς να κάνεις ό,τι θες με τα χρήματά σου, εκτός από ένα: να μην πατήσεις πάνω τους! Δεδομένου οτι η μορφή του βασιλιά της Ταϊλάνδης είναι αποτυπωμένη σε όλα τα νομίσματα, πατώντας ένα νόμισμα ισοδυναμεί με βλάσφημη πράξη εναντίον του μονάρχη της χώρας. 

 

Βενετία

Ενώ ο πληθυσμός των κατοίκων της Βενετίας τις τελευταίες δεκαετίες συρρικνώνεται, ένας άλλος πληθυσμός, αυτός των περιστεριών, γνωρίζει μεγάλη αύξηση. Οι τοπικές αρχές για να ελέγξουν τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των περιστεριών ξεκίνησαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα ελέγχου της αναπαραγωγής τους με αντισυλληπτικά και απαγόρευση ρίψης φαγητού από τους τουρίστες. 

 

Σιγκαπούρη

Εκτός εάν δεν έχετε ιατρική συνταγή, μην κάνετε καν την προσπάθεια να μασήσετε τσίχλα! Η απαγόρευση χρήσης τσίχλας στη Σιγκαπούρη είναι αρκετά σοβαρή, οπότε μην χάσετε το χρόνο σας προσπαθώντας να περάσετε τσίχλες από το αεροδρόμιο. Ίσως βρεθείτε απολογούμενοι έχοντας διαπράξει ένα σοβαρό αδίκημα.

Πηγή: touristorama.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass