ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΣΚΟΠΙΑ- ΣΟΦΙΑ- ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΜΕ ΤΡΑΙΝΟ

Διακοπές στις ράγες

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2014 19:40 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:24

Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη

Μπορεί το τραίνο προς Κωνσταντινούπολη -  δυστυχώς - να σταμάτησε τη λειτουργία του  πριν μερικά χρόνια, σήμερα όμως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επαναφέρει τα διεθνή δρομολόγια δίνοντας την ευκαιρία για ταξιδιωτικές περιπλανήσεις στα Βαλκάνια, σε σούπερ  τιμές. Τα δρομολόγια είναι καθημερινά και ξεκινούν από Θεσσαλονίκη. Μια αμαξοστοιχία εκτελεί το δρομολόγιο προς Σόφια και μια δεύτερη μέσω το δρομολόγιο προς Βελιγράδι, μέσω Σκοπίων.

Βελιγράδι: Γοητευτικό στις αντιθέσεις του, γεμάτο πάρκα, με πολύ ζωντανή διασκέδαση και φιλικούς ανθρώπους, το Βελιγράδι δεν πλασάρεται τυχαία ως το Βερολίνο των Βαλκανίων.   Το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο πάρκα, μεγάλες πλατείες, πολύβουες λεωφόρους και πανέμορφα κτήρια των αρχών του αιώνα. Και πάνω από όλα, αιώνιος φρουρός της πόλης που επιβλέπει από την κορυφή του λόφου, το φρούριο Kalemegdan, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχει μετατραπεί σε πάρκο, προσφέροντας πανοραμική θέα της πόλης. Το ταξίδι με το τραίνο διαρκεί περίπου 14 ώρες και μπορείτε να επιλέξετε να ταξιδέψετε σε θέση ή σε κλίνη.  Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη είναι στις 15.52 και από Βελιγράδι στις 18.45.  Η τιμή για ένα εισιτήριο με επιστροφή είναι περίπου στα 50 ευρώ, ενώ μπορείτε να ταξιδέψετε και με (νέα) ταυτότητα.

Σόφια: Η Σόφια είναι μια ευχάριστη πόλη που πρέπει να την περπατήσετε για να τη γνωρίσετε. Όλο σχεδόν το ιστορικό κέντρο είναι ένας μεγάλος πεζόδρομος, σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί κάποιος να επισκεφθεί άνετα όλα τα αξιοθέατα. Στην αρχιτεκτονική της είναι έντονη η σοβιετική αλλά και ευρωπαϊκή επίδραση. Διαθέτει 36 συνολικά αξιόλογα μουσεία, ενώ σίγουρα αξίζει και μια βόλτα στα υπαίθρια παλιατζίδικα της Πλατείας Αλεξάντρ Νιέφσκι, όπου μπορεί κανείς να παζαρέψει αυθεντικά κομμάτια προηγούμενων εποχών.

Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη είναι στις 06:55 το πρωί με άφιξη στη Σόφια στις 2 το μεσημέρι. Για το ταξίδι της επιστροφής η αναχώρηση από Σόφιας είναι στις 15:30 με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22:22. Η τιμή για εισιτήριο με επιστροφή είναι στα 33 ευρώ.  Ταξιδεύουμε και με ταυτότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass