ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Πιο φθηνά στην Πράγα από το... Καϊμακτσαλάν!

* ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2013 1:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:20
Της Λένας Κισσάβου
Τις πιο φθηνές διακοπές, για τις ημέρες των γιορτών, ψάχνουν οι Λαρισαίοι, που έχουν την οικονομική άνεση να πραγματοποιούν ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας, επιλέγοντας όλο και περισσότεροι να μείνουν σπίτι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και να εξορμήσουν στο μεσοδιάστημα αυτών, όπου τα ταξιδιωτικά πακέτα έχουν μειωμένες τιμές.
Αυτή η τάση επικρατεί φέτος ακόμη πιο έντονα, ενώ κατά γενική εκτίμηση τουριστικών πρακτόρων της Λάρισας, η κίνηση φέτος σε σχέση με πέρυσι αυτήν την περίοδο, εμφανίζεται μειωμένη, τουλάχιστον κατά 25%. Παράλληλα όμως οι ίδιοι, υποστηρίζουν ότι επειδή οι Λαρισαίοι είναι... της τελευταίας στιγμής, επιφυλάσσονται να διαμορφώσουν μια τελική εικόνα του ποσοστού όσων θα εκδράμουν σε σχέση με πέρυσι, αναμένοντας τις επόμενες εβδομάδες την προσέλευσή τους στα γραφεία τους και τις αποφάσεις τους.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι Λαρισαίοι, επισκέπτονται τα τουριστικά γραφεία και ενημερώνονται για τις επιλογές χειμερινών προορισμών και τα οικονομικά στοιχεία τους, παίρνοντας μαζί τους τα σχετικά έντυπα στο σπίτι, για να τους «μελετήσουν».
«Ενημερώνονται για τα τουριστικά προγράμματα, δείχνουν ενδιαφέρον, αλλά δεν δηλώνουν συμμετοχή... Ο κόσμος είναι ακόμη πιο συγκρατημένος από πέρυσι, αν και οι τιμές σε πολλούς προορισμούς του εξωτερικού, έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρυσι», υποστηρίζει ο κ. Χρ. Τριανταφύλλου, του τουριστικού ΚΤΕΛ «ΤΙΤΑΝΑΣ».
«Οι κρατήσεις για ταξίδια τις γιορτινές μέρες, έχουν ξεκινήσει από τις 25 Νοεμβρίου, αλλά οι περισσότεροι επέλεξαν την οικονομικότερη περίοδο και συγκεκριμένα αυτή του μεσοδιαστήματος Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς... Επίσης επιλέγουν φθηνά οδικά ταξίδια για προορισμούς γειτονικών μας χωρών», δηλώνει η κ. Τέρη Κουφοδήμου, του ομώνυμου τουριστικού γραφείου.
«Σύμφωνα με το ενδιαφέρον που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, οι Λαρισαίοι επιλέγουν ταξίδια στο εξωτερικό και κυρίως στην Ευρώπη. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα, δεν βρίσκεται μέσα στις επιλογές τους, για οικονομικούς κυρίως λόγους, αφού οι χειμερινοί προορισμοί της χώρας μας είναι ακριβοί σε σχέση με τα ταξίδια που προσφέρονται στο εξωτερικό, όπως Μπάνσκο, Κωνσταντινούπολη, Πράγα... κ.ά.» ανάφερε η κ. Νατάσα Μπουντίνου, του ομώνυμου τουριστικού γραφείου.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν, ένα ταξίδι στη Βιέννη ή στην Πράγα θα κοστίσει το ίδιο με τη διαμονή τους στην Αράχωβα ή στο Καρπενήσι.
Ειδικά για την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι επιλογές του κόσμου αφορούν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους στο εξωτερικό κι αυτό όπως δηλώνουν, γίνεται στην πορεία των συζητήσεων μαζί τους και αφού ενημερωθούν για τα οικονομικά στοιχεία των πακέτων που προσφέρονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Τα τουριστικά πακέτα, που κάθε χρόνο προτείνονται από διάφορες εταιρείες, απευθύνονται σε όλα τα πορτοφόλια, σε αυτά βέβαια που εν μέσω οικονομικής κρίσης μπορούν να διαθέσουν σήμερα χρήματα για ταξίδια.
Η Ελλάδα είναι ακριβός προορισμός για τις ημέρες των γιορτών, όσο αφορά στις τιμές των καταλυμάτων, ενώ βέβαια τα περισσότερα καταλύματα σε προορισμούς όπως η Αράχωβα, το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, το Πετρούλι... κ.ά., είναι από πέρυσι κρατημένα από Αθηναίους, οι οποίοι φαίνεται να τα διατηρούν επί χρόνια.
Γενικά διαπιστώνεται ότι οι περισσότεροι πελάτες, όσοι τελικά αποφασίσουν να πάνε διακοπές, αναζητούν πολύ οικονομικά πακέτα. Πολλοί μάλιστα μειώνουν τις μέρες διαμονής τους προς τον προορισμό της επιλογής τους προκειμένου να μειώσουν αντίστοιχα και το κόστος.
Κάνουν ένα προϋπολογισμό, συγκεντρώνουν τις αποταμιεύσεις τους και ανάλογα με τα οικονομικά τους αναζητούν το κατάλληλο μέρος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass