ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ

Χιονισμένα ή ηλιόλουστα Χριστούγεννα;

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2013 20:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:43

Με χιόνι ή με ήλιο, τα Χριστούγεννα είναι πάντα όμορφα. Οι πιο κλασικοί επιλέγουν να τα γιορτάζουν σε – εγγυημένα – «λευκούς» προορισμούς κι άλλοι πιο τολμηροί και πρωτοποριακοί επιθυμούν να συναντήσουν τον Άη Βασίλη στην παραλία πίνοντας κοκτέιλς. Ανάλογα με τις επιθυμίες και τον τύπο σας σας προτείνουμε διάφορους εξωτικούς και μη προορισμούς για να περάσετε ονειρεμένα τις φετινές γιορτές.

Βιέννη: Αν αναζητάτε έναν προορισμό που να θυμίζει πραγματικά Χριστούγεννα, αυτός σίγουρα είναι η Βιέννη. Η γαλήνια ατμόσφαιρα αυτής της πόλης, οι πλακόστρωτοι δρόμοι της, στο κέντρο, οι εντυπωσιακές γοτθικές εκκλησίες και τα παλάτια, τις μέρες των γιορτών στολίζονται και φωτίζονται δημιουργώντας μυσταγωγική ατμόσφαιρα άλλων εποχών. Επισκεφθείτε το ανάκτορο Σένμπρουν και τα Δάση της Βιέννης, τη θρυλική Όπερα, το παλάτι Belvedere και το ιστορικό Εθνικό Θέατρο της πόλης.

 Φινλανδία – Λαπωνία: Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη εκδρομή. Πάρτε μαζί σας τα πιο ζεστά σας ρούχα και ξεκινήστε για το ονειρεμένο χωριό του Άη Βασίλη. Επισκεφθείτε το Ελσίνκι, το Ροβανιέμι και το Κουούσαμο, περιηγηθείτε στο προεδρικό μέγαρο του Ελσίνκι, την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τους καθεδρικούς ναούς και διάφορα άλλα μνημεία και φυσικά ζήστε το μύθο στο χωριό του Άη Βασίλη. Εδώ μπορείτε να κάνετε snowmobile safari, βόλτα με έλκηθρο ταράνδων, ψάρεμα στον πάγο και να επισκεφθείτε τον Ζωολογικό κήπο της Ράουνα, που θα σας εντυπωσιάσει.

Βουδαπέστη: Αριστοκρατική και επιβλητική, η Βουδαπέστη τα Χριστούγεννα παίρνει άλλη μορφή χάρη στους υπέροχους φωτισμούς της και τις μοναδικές υπαίθριες αγορές της, που αποδεδειγμένα είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Κάντε βόλτες με το τραμ πάνω από το Δούναβη, επισκεφθείτε τα τουρκικά χαμάμ και τα θερμά λουτρά του Gellert, θαυμάστε την υπέροχη αρχιτεκτονική των κτηρίων στην περιοχή του κάστρου, ανακαλύψτε τις γειτονιές της Πέστης, το στολίδι που λέγεται Εθνικό Μουσείο αλλά και τη Μεγάλη Αγορά (Nagycsarnok).

Πράγα: Τι να πρωτοπεί κανείς για την Πράγα; Ένα πραγματικό παραμύθι ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας τις μέρες των Χριστουγέννων. Οι δρόμοι γεμίζουν κόσμο που απολαμβάνει τις μοναδικές της γέφυρες, που χάνεται στις υπαίθριες αγορές και τα πλακόστρωτα σοκάκια της, ενώ το Κάρλοβυ Βάρυ είναι αναμφισβήτητα η εντυπωσιακότερη λουτρόπολη της Ευρώπης. Η Πράγα ήταν μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έμειναν σχετικά άθικτες κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων. Υπάρχουν πολλά παλαιά κτηρία με όμορφες τοιχογραφίες.  Περιέχει μια από πιο παλιές και ποικίλες συλλογές της αρχιτεκτονικής παγκοσμίως, από μπαρόκ, την αναγέννηση μέχρι αρ νουβώ και κυβισμό. Μερικά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα που πρέπει απαραιτήτως να επισκεφθείτε είναι η Στάρε Μιέστο (Παλαιά Πόλη), ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτου (St.Vitus), η Γέφυρα του Καρόλου, το Αστρονομικό Ρολόι και το Εθνικό Μουσείο.

Αγγλία - Σκωτία: Όπως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, έτσι και Μεγάλη Βρετανία δεν είναι μόνο το Λονδίνο. Στα βόρεια της Βρετανίας εκτείνονται τα ορεινά Highlands και τα πεδινά Lowlands που διακρίνονται για την καταπράσινη φύση τους, τα ονειρεμένα δάση, και τους πολύ φιλόξενους ντόπιους –καμία σχέση με τους τυπικούς Άγγλους. Πρόκειται για μία περιοχή με τεράστια ιστορία και μύθους, ειδικά όσον αφορά στα Χριστούγεννα, που θα σας συναρπάσουν. Θαυμάστε την άγρια ομορφιά της φύσης, που παρόμοια της δε θα δείτε αλλού στον πλανήτη και δοκιμάστε μερικά από τα πιο γευστικά malt ουίσκι.

Νέα Υόρκη: Αν έπρεπε να επιλέξουμε μία εποχή του χρόνου για να ταξιδέψουμε στη Νέα Υόρκη, αυτή θα ήταν τα Χριστούγεννα. Η έτσι κι αλλιώς λαμπερή πρωτεύουσα των Η.Π.Α. τις μέρες αυτές φοράει τα καλύτερά της. Στολίζεται και λάμπει όσο καμία άλλη, ενώ σε κάθε της γωνιά της φιλοξενεί υπαίθριες αγορές που γεμίζουν χαμόγελα και εορταστικές μουσικές. Τα αξιοθέατα της αναρίθμητα και φυσικά δεν προλαβαίνετε να τα δείτε μέσα σε λίγες μέρες. Μια επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μια βόλτα στο Hyde Park, ένα πέρασμα από την Times Square και την 5η λεωφόρο είναι απαραίτητα για να ζήσετε τον πραγματικό, καθημερινό παλμό της πόλης.

 Κωνσταντινούπολη: Με το ένα πόδι στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση, η Κωνσταντινούπολη ισορροπεί κάπου μεταξύ παράδοσης και ανάπτυξης, φθοράς και αφθαρσίας. Η μακραίωνη Ιστορία της, οι φυσικές ομορφιές, οι ζωντανές παραδόσεις και οι φιλόξενοι κάτοικοι κάνουν τους επισκέπτες της να επιστρέφουν ξανά και ξανά. Η Αγιά Σοφία και το Μπλε Τζαμί, το Υδραγωγείο, το Τοπ Καπί και ο Πύργος του Γαλατά πρέπει οπωσδήποτε να τα επισκεφθείτε. Όπως επίσης και να κάνετε μπάνιο σε κάποιο παραδοσιακό χαμάμ. Τη βόλτα στο Βόσπορο την προτείνουμε μόνο αν το επιτρέπει ο καιρός.

Μεξικό: Η πρωτεύουσα με το μεγαλύτερο υψόμετρο του κόσμου, αλλά και τα μεγαλειώδη μνημεία του πολιτισμού των Μάγιας και των Τολτέκων, όπως το Τσίτσεν Ίτζα και το Τεοτιχουακάν, εγγυώνται τα πλέον αξέχαστα Χριστούγεννα που περάσατε ποτέ. Περπατήστε στο πάρκο Chapultepec, μια πραγματική όαση στο κέντρο του Μεξικό, θαυμάστε έργα της Φρίντα Κάλο στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, δοκιμάστε την τοπική σπεσιαλιτέ mole poblano (κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα σοκολάτας) και περπατήστε στο Jardin de Centenario για να πάρετε μια γεύση από το τι ακριβώς σημαίνει ανεμελιά στο Μεξικό και Χριστούγεννα με ζέστη.

Ντουμπάι: Ο πλέον πολυσυζητημένος «σύγχρονος προορισμός» πριν από λίγα χρόνια δεν παρουσίαζε κανένα ενδιαφέρον για το μέσο ταξιδιώτη. Τώρα; Εμπορικά κέντρα, χιονοδρομικό στη μέση της ερήμου, το πολυτελέστερο ξενοδοχείο του κόσμου, μερικά από τα πλέον αναγνωρίσιμα κτήρια, ασύλληπτες κατασκευές και τεχνητά νησιά ενσαρκώνουν το πνεύμα του 21ου αιώνα –αυτό που υπαγορεύει ανάπτυξη, με όρους πολυτέλειας και κατανάλωσης. Τα αξιοθέατα δε χρειάζεται να τα ψάξετε. Φαίνονται από παντού.

Μπόρα Μπόρα: Την ώρα που οι άλλοι θα πίνουν ζεστές σοκολάτες χαζεύοντας το χιόνι έξω από το παράθυρο, εσείς θα κάνετε ηλιοθεραπεία πλάι σε μια θάλασσα τόσο γαλάζια που μοιάζει βγαλμένη από καρτ-ποστάλ, θα μένετε σε ξύλινη καλύβα μέσα στο νερό και θα απολαμβάνετε κοκτέιλ με εξωτικούς χυμούς φρούτων. Εδώ δε θα φέρετε το παλτό αλλά το μαγιό σας και μπορεί καν να μη χρειαστείτε ταξιδιωτικό οδηγό, αφού τα γαλανά νερά αρκούν για να σας μαγέψουν και να κερδίσουν όλη σας την προσοχή. Αυτό που πρέπει να ανακαλύψετε είναι ο βυθός και υπάρχουν πολλές σχολές για να κάνετε καταδύσεις. Αυτό που επίσης θα σας εντυπωσιάσει είναι οι γεύσεις, που αν μη τι άλλο είναι πρωτότυπες.

Ιορδανία: Η Πέτρα, αυτή η μοναδική αρχαία πόλη των Ναβαταίων, εξολοκλήρου σκαλισμένη στους βράχους της ερήμου, αποτελεί από μόνη της αρκετό λόγο επίσκεψης στην Ιορδανία. Προσθέστε σε αυτήν τη Νεκρά Θάλασσα, τη ζωντανή παράδοση μιας αραβικής χώρας που ζει και αναπτύσσεται ειρηνικά εν μέσω καταιγίδας στην υπόλοιπη Μέση Ανατολή, τα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικά τοπία της και έναν λαό ιδιαίτερα φιλόξενο, και έχετε αρκετούς λόγους να περάσετε τα φετινά Χριστούγεννα εδώ. Από τις εμπειρίες που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε είναι ένα μπάνιο στη Νεκρά Θάλασσα.

Βιετνάμ: Η ανερχόμενη δύναμη της Ασίας, το Βιετνάμ με τις εξωτικές ομορφιές του ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα από την ταξιδιωτική βιομηχανία. Πράγμα που σημαίνει ότι θα θαυμάσετε ανενόχλητοι τα ειδυλλιακά τοπία του, θα εντρυφήσετε στη μακραίωνη ιστορία του και θα απολαύσετε τη φιλοξενία και τον πολιτισμό μιας χώρας που γίνεται, αργά αλλά σταθερά, το… next best thing στα εξωτικά ταξίδια. Το Ανόι θα σας μαγέψει, όπως επίσης και οι δεκάδες λίμνες της περιοχής. Η καθημερινή ζωή των Βιετναμέζων αποτελεί αξιοθέατο και η γευστικές τους συνήθειες έκπληξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass