Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Θεσσαλία στην τουριστική έκθεση της Μόσχας

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2013 20:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:06

Στην 20η Διεθνή έκθεση τουρισμού "Ταξίδια και Τουρισμός" - ΜΙΤΤ 2013 – που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον εκθεσιακό χώρο IEC "Expocentre" από 20 έως 23 Μαρτίου.

Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός στην τουριστική βιομηχανία, που διεξάγεται ετησίως στη Μόσχα, από το 1994 και δικαίως αναγνωρίζεται ως ένα υψηλό γεγονός για το κλείσιμο συνεργασιών ή ανανέωση αυτών.

Στην διεθνή έκθεση συμμετείχαν Tour Operator, Ταξιδιωτικά Γραφεία, Τουριστικοί πράκτορες,  Ξενοδοχεία-καταλύματα, Εθνικά Γραφεία Τουρισμού,  Τεχνολογία Πληροφορικής σχετική με τον κλάδο  και άλλες υπηρεσίες της τουριστικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, κάθε χρόνο την έκθεση  παρακολουθούν πάνω από 80.000 άτομα στις τέσσερις μέρες που διεξάγεται η έκθεση, με συμμετέχοντες από 479 ρωσικές πόλεις και 97 χώρες.

Η διεθνής έκθεση MITT διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ρωσικού υπουργείου αθλητισμού-τουρισμού-πολιτικής, του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, της Επιτροπής Τουρισμού της Μόσχας, της Επιτροπής της Βουλής (Δούμα) για τον Πολιτισμό και τέλος της ευρύτερης ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ρωσικής Ένωσης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν διακοσμημένο με αντιπροσωπευτικά φωτογραφικά θέματα από όλη τη Θεσσαλία στα οποία γίνονταν στοχευμένη προβολή των θεσσαλικών προορισμών (Μετέωρα, λίμνη Πλαστήρα, Ελάτη, Περτούλι, Σποράδες, Όλυμπος, παράλια Λάρισας, Πήλιο, Βόλος κλπ), των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρονται στην περιοχή, των τοπικών προϊόντων, των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλίας με ευρωπαϊκούς προορισμούς και γενικότερα των υποδομών της περιοχής.

Το περιπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Α. Λιάσκος, ο Γεν. Γραμ. του ΕΟΤ κ. Γ. Λιβαδάς, ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Μόσχας κ. Γ. Ευσταθίου καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα κ. Ι. Πλώτας.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου & Τουρισμού κα Ελένη Κατσαρού  και η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού κα Βασιλική Χρόνη, οι οποίες παρουσίασαν σε Ρώσους κυρίως Tour Operators τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.