Ηλιοθεραπεία στη Δρακολίμνη

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2013 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:44
 Μπορεί το όνομά της να τρομάζει, όμως στη Δρακόλιμνη δεν κατοικεί κάποιος δράκος, αλλά μονάχα οι αλπικοί τρίτωνες. Ο επισκέπτης που θα φθάσει εδώ μπορεί άφοβα να ακολουθήσει το παράδειγμά τους. Να βουτήξει στα νερά και μετά να κάνει ηλιοθεραπεία κοντά στα 2.000 μ. υψόμετρο.
Η περίφημη Δρακόλιμνη, ένα από τα ομορφότερα αλπικά τοπία στην Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφές Λάπατος και Πλόσκος πάνω σε μια πολύ γνωστή, ομαλή ορειβατική διαδρομή η οποία αρχίζει από το Μικρό Πάπιγκο, σκαρφαλώνει στην Γκαμήλα και περνά από το ορειβατικό καταφύγιο προσφέροντας συνεχώς θαυμάσιες πανοραμικές εικόνες. Το όνομά της λίμνης οφείλεται στο δράκο, ένα ον με μυθικές διαστάσεις, το οποίο λέγεται ότι κατοικούσε σε αυτή και ήταν σε διαρκή διαμάχη με το δράκο που ζούσε στο Σμόλικα
Παλιότερα πίστευαν ότι η Δρακόλιμνη είναι μια πολύ βαθιά λίμνη, που τα νερά της απολήγουν στον Αώο. Νεότερες έρευνες όμως απέδειξαν ότι επρόκειτο απλά για έναν μύθο καθώς σύμφωνα με τους ερευνητές πυκνά, καταπράσινα και μεταξένια στην αφή υδρόβια φυτά καλύπτουν μεγάλο μέρος του βυθού. Ανάμεσα σε αυτά, ζουν αμέτρητοι μικροί τρίτωνες, ενώ το βάθος της λίμνης δεν ξεπερνά τα πέντε μέτρα.
Ο αλπικός Τρίτωνας (tritus alpestris), ένα αμφίβιο με μήκος 8 - 12 εκ. με γκρίζα - καστανόμαυρη ράχη και κοκκινωπή κοιλιά χωρίς κηλίδες. Θεωρείται σπάνιο είδος και προστατεύεται από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass