ΤΗΣ 2ης ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

Πρόσκοποι της Λάρισας στον Μεσιέ Νικολά

Δημοσίευση: 30 Απρ 2015 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:33

Οι πρόσκοποι της 2ης Ομάδας Προσκόπων Λάρισας πραγματοποίησαν 3ήμερη εκδρομή στο «μπαλκόνι της Θεσσαλίας», χωριό Μεσενικόλας Καρδίτσας. Οι κάτοικοι του χωριού με πρωτεργάτη τον πρόεδρο Τάσο Καλλιά υποδέχθηκαν και φιλοξένησαν τους νεαρούς προσκόπους στο δημοτικό σχολείο, ενώ επισκέφθηκαν μαζί το Μουσείο Οίνου και το οινοποιείο της οικογένειας Καλαμάτα για να μάθουν στα παιδιά την ιστορία και την τέχνη της οινοποιίας.

Τη δεύτερη μέρα, η ομάδα των προσκόπων ηλικίας 11-15 ετών, διέσχισε έναν δασικό δρόμο με προορισμό τη λίμνη Πλαστήρα. Εκεί και σε μία όχθη μακριά από τα σπίτια και την πολυκοσμία, μαγεμένοι από την άγρια ομορφιά του τοπίου που συνδυάζει βουνό, δάσος και νερό, με θέα τα χιονισμένα βουνά του Νομού, γνώρισαν τη χλωρίδα της περιοχής, ασχοληθήκαν με διάφορες αναρριχητικές δραστηριότητες, εξάσκησαν τις γνώσεις τους στον προσανατολισμό, τη χρήση της πυξίδας, τον κώδικα μορς, τις πρώτες βοήθειες, είδη φωτιάς και πυρασφάλειας και φυσικά έψησαν στη θράκα το φαγητό τους. Το βράδυ τους βρήκε αναζητώντας το μυστήριο του Μεσιέ Νικολά, τον Γάλλο που έφερε μία εκλεκτή ποικιλία αμπελιών στο χωριό και σε αυτόν οφείλεται η ονομασία του χωριού.

Την Κυριακή του Θωμά, την τελευταία μέρα της εκδρομής, οι πρόσκοποι εκκλησιάστηκαν, γνώρισαν από τους κατοίκους του χωριού διάφορα δημογραφικά χαρακτηριστικά του χωριού και ανταποδίδοντας τη φιλοξενία τους, ασχοληθήκαν με τον καλλωπισμό της κεντρικής πλατείας του χωριού.

Το επιτελείο της 2ης Ομάδας με αρχηγό τον Λευκαδίτη Λευτέρη και οι υπαρχηγοί Ακριβόπουλος Αναστάσιος, Κοτασίδης Μενέλαος και Χατζηαθανασίου Εύη ευχαριστούν ιδιαίτερα τον πρόεδρο και τους κατοίκους του χωριού για την ανιδιοτελή φιλοξενία τους, τους προσκόπους Καρδίτσας για τη βοήθεια στην επικοινωνία και το Φαρμακείο Βάη που δώρισε με το παραπάνω όλα τα απαραίτητα υλικά για το φαρμακείο της ομάδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass