Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα προστασία από τους ιούς

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2015 14:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:29

 

Πολλοί χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών επιθυμούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους και να γνωρίζουν ότι είναι προστατευμένοι μέσο κάπου antivirus προγράμματος. Όμως ποιος είναι σε θέση να πληρώνει κάθε τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά της τάξεως των 80 ευρώ και πάνω;

Υπάρχει η λύση. Αρκετές εταιρίες δημιούργησαν κάποια προγράμματα τα οποία είναι δωρεάν ( κάποια από αυτά για περισσότερες παροχές πρέπει να πληρώσεις) και μπορεί κανείς απλά να τα κατεβάσει, να τα εγκαταστήσει και στη συνέχεια να τα ενεργοποιήσει ώστε να προστατέψει τη συσκευή του.

Πρέπει να γίνει μία διευκρίνιση, όλα τα δωρεάν προγράμματα δεν προστατεύουν το firewall του υπολογιστή, μονάχα επί πληρωμή γίνεται αυτό.

Το 360 Security είναι ένα καλό πρόγραμμα το οποίο έχει κάποιες καλές δυνατότητες, βρίσκει πολλές απειλές αλλά είναι πολύ αργό γιατί χρειάζεται να σκανάρει το σύστημα αρκετή ώρα.

Επόμενο και μάλιστα αρκετά γνωστό είναι το Avast Free Antivirus, πολύ καλό πρόγραμμα και πάρα πολύ εύκολο στη χρήση του ακόμα και γι αυτούς που έχουν ελάχιστες γνώσεις με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η προστασία είναι ολοφάνερη, στο google δημιουργεί ένα ειδικό tool bar ώστε να ελέγχει την αξιοπιστία των ιστοσελίδων.

Το AVG Free Antivirus είναι επίσης ένα πάρα πολύ δυνατό δωρεάν πρόγραμμα καταπολέμησης ιών αλλά εδώ ο  χρήστης πρέπει να προσέχει καθώς υπάρχουν τα περίφημα ads σχεδόν παντού τα οποία αν τα επιλέξεις μπορούν να επιβαρύνουν και να επιβραδύνουν τον υπολογιστή, άρα είναι καλό γι αυτούς που μπορούν να το χειριστούν.

Ακόμα το Avira Free Antivirus, είναι ίσως και το πιο δυνατό από τα δωρεάν καθώς προσφέρει καλύτερη προστασία από κάποια επί πληρωμή προγράμματα.

Τέλος πρέπει να αναφερθούμε και στο Panda Free Antivirus, ίσως το πιο όμορφο αισθητικά πρόγραμμα με εμφανίσει ίδια με το Windows 8, προσφέρει σχετικά καλή προστασία αλλά είναι για χρήστες με γνώσεις.

Όπως είναι κατανοητό όλοι επιθυμούμε να  έχουμε όσο το δυνατόν πιο καλή εξυπηρέτηση στην πιο προσιτή τιμή όμως όσοι δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα επιλέγουν τα δωρεάν. Ίσως να μην είναι τόσο καλά όσο αυτά που πληρώνεις αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από το να μην έχεις την παραμικρή προστασία.

Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass