Νέες τηλεοράσεις υψηλότερης ευκρίνειας

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2015 15:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:29

 

Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στην τεχνολογία και στα μεγάλα πρόοδο των τελευταίων ετών. Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με τις τηλεοράσεις και πως αυτές θα είναι τα επόμενα χρόνια.

Σε αυτό το κλάδο επιστήμονες και τεχνικοί ασχολούνται όλο και περισσότερο στο να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά των τηλεοράσεων και επιτυχώς το καταφέρνουν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο χώρο με το χαρακτηριστικό τίτλο Ultra High Definition (UHD) δηλαδή υπερβολικά πολύ υψηλής ευκρίνειας με ανάλυση 3840x2160. Παλαιότερη έκδοση τηλεοράσεων ήταν οι Full HD οι οποίες με δύο εκατομμύρια pixels δημιουργούσαν μια ωραία αισθητική στην εικόνα.

Πολλοί είναι αυτοί που θα αναρωτηθούν, μπορεί όντως να έχουμε πιο καθαρή και από την πιο καθαρή και ευκρινής ανάλυση στην οθόνη μας απ ότι είδη έχουμε; Η απάντηση είναι ναι.

Ένα νέο μοντέλο τηλεοράσεων θα κατακτήσει τις αγορές το επόμενο χρονικό διάστημα και είναι αυτό με το όνομα 4Κ UHD.Τί είναι όμως αυτό;

Αυτού του είδους οι οθόνες είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρές από τις Full HD δηλαδή έχουν οκτώ εκατομμύρια pixel ανάλυση, και στο μέγεθος της οθόνης είναι πιο μεγάλες από τις UHD, 4096x2160. Θα κυκλοφορήσουν σε μεγέθη ίσα και μεγαλύτερα των 55 ιντσών και με νέες τροποποιήσεις θα εκτοξεύσουν την ψυχαγωγία στα ύψη.

Αρχικά με το HDMI 2.0 επιτρέπουν στην οθόνη να προβάλει 50 με 60 fps (frames per second) εικόνες το δευτερόλεπτο, δηλαδή το διπλάσιο απ ότι μπορούν να προβάλλουν οι σημερινές τηλεοράσεις. Μία νέα τεχνολογία θα προστεθεί με το όνομα HDR(high dynamic range), αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την προβολή της πιο καθαρής και ζωντανή εικόνας καθώς θα ενώνει τρία διαφορετικά πρότυπα εικόνας ένα με τα κανονικά χρώματα, ένα με τα πιο σκοτεινά και ένα με τα πιο φωτεινά ώστε να μην υπάρχει απώλεια χρωμάτων. Συζητάτε ακόμα η προσθήκη της τεχνολογίας OLED η οποία προσφέρει στα πιο ρεαλιστικά και ζωντανά χρώματα να αναδειχθούν  στην οθόνη.

Όλοι όσοι θα παρακολουθούν αυτού του είδους τις τηλεοράσεις θα έχουν την αίσθηση ότι όλα κινούνται αργά και ζωντανά και ότι μπορούν να προβλέπουν τις επόμενες κινήσεις, λες και θα βλέπουν το μέλλον, τόσο ζωντανές και ρεαλιστικές θα είναι οι εικόνες. Βέβαια δεν θα είναι κάτι φθηνό οπότε είναι μία επένδυση γι αυτούς που θέλουν να έχουν την απόλυτη απόδοση και την πιο όμορφη αισθητική της ψυχαγωγίας τους.

Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass