ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

"Χειραψία" μεταξύ διαστήματος και Γής

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2015 8:30

 

 

Μία ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα και πάνω απ όλα για την τεχνολογία και επιστήμη. Στις 3 Ιουνίου του 2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη "χειραψία"  μεταξύ διαστήματος και Γής.

Ο αστροναύτης Τέρρυ Βίτς ο οποίος βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) κατάφερε να χειριστεί ένα τηλεκατευθυνόμενο εργαλείο στην  Ολλανδία, δημιούργημα του επιστήμονα τηλερομποτικής Αντρέ Σίλερ.

Παρόλο που ο Τέρρυ βρισκόταν 5.000 χιλιόμετρα μακριά από το αντικείμενο κατάφερε να το κουνήσει το χειριστήριο και με καθυστέρηση 0.8 δευτερόλεπτα να ανταποκριθεί το χειριστήριο του αυτοκινήτου στη Γή και αυτό να κινηθεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δρ. Σίλερ , Το σύστημα δούλεψε παρόλη τη μεγάλη απόσταση που το χωρίζει, και ο Διαστημικός σταθμός βρίσκεται 5.000 χιλιόμετρα μακριά. Αισθάνθηκα σαν να προέκτεινε το χέρι του ο Τέρρυ στη Γη και να έδινε μια χειραψία.

Στόχος αυτού του πειράματος είναι να καταφέρουν οι αστροναύτες να ελέγχουν ρομπότ τα οποίο θα βρίσκονται σε επιφάνειες εξωγήινων πλανητών. Με άλλα λόγια επιθυμούν τα ρομπότ να φέρουν σε πέρας κάποιες διεργασίες που είναι επικίνδυνες για τους ανθρώπους.

Τα πειράματα θα συνεχιστούν με μελλοντικό στόχο οι αστροναύτες να έχουν καλούς συνεργάτες-ρομπότ τα οποία θα τους βοηθάνε στο διάστημα χωρίς να θέτουν οι ίδιοι σε κίνδυνο τη ζωή τους. 

Ι.Π

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass