Η Google μπλοκάρει την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2015 21:46


Σε μία νέα ενημέρωση του συστήματος του GoogleChromeθα προχωρήσει η εταιρία. Θα αφορά τον αποκλεισμό των βίντεο-διαφημίσεων οι οποίες παίζουν μόνες τους όταν ανοίγει κανείς μία σελίδα.

Αυτή τη στιγμή το βρίσκεται σε διαδικασία beta, δηλαδή δοκιμάζεται από προγραμματιστές αλλά και χρήστες. Ο κάθε χρήστης θα έχει τη δυνατότητα μετά τη νέα ενημέρωση να επιλέγει από τις ρυθμίσεις αυτή τη λειτουργία αποκλεισμού.

Όλο αυτό είναι μία ενέργεια της Google ώστε να μπορέσει να δώσει περισσότερη διάρκεια ζωής στα laptopόταν αυτά δουλεύουν με μπαταρία. Μια προηγούμενη έκδοση του Chromeήταν αρκετά βαριά καθώς έθετε σε λειτουργία τον επεξεργαστή αρκετές φορές μέσα στη μέρα με αποτέλεσμα να επιβαρύνει τη CPUκαι τη μπαταρία του υπολογιστή.

Η εταιρία θέλει να βοηθήσει όσο περισσότερο γίνεται τους χρήστες laptopνα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Έτσι προσπαθεί να φτιάξει το πρόγραμμα αναζήτησης στο διαδίκτυο πιο ελαφρύ, με λιγότερο δυνατό χώρο και κόστος αλλά με μεγαλύτερη δυνατή απόδοση.

Η ενημέρωση δεν θα εμποδίζει τα βίντεο να φορτώνουν αλλά τα εμποδίζει να παίζουν από μόνα τους. Αν το επιθυμεί ο χρήστης μπορεί αν το κάνει χειροκίνητα.

Όλο αυτό θα φέρει αντιδράσεις καθώς πολλές ιστοσελίδες λειτουργούν με αυτά τα πρότυπα και θα ωθήσει τις διαφημίσεις να επανέλθουν στο παλιό τρόπο του κειμένου. Ακόμα και το Facebookλειτουργεί με αυτό τον τρόπο, πέρασε αρκετός καιρός να καταφέρει να προγραμματίσει τη σελίδα με τέτοιο τρόπο ώστε τα βίντεο να παίζουν ταυτόχρονα και τώρα η Googleτους ακυρώνει;

Θα επωφεληθούν μόνο αυτοί οι οποίοι εισέρχονται σε σελίδες με πολλές διαφημίσεις τέτοιου τύπου, με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί η φασαρία.

Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass