Ρομπότ κριτής της τέχνης

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2015 19:47

Στην Αμερική ερευνητές τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα το οποίο θα μελετάει πίνακες ζωγραφικής και θα τους βαθμολογεί.

Αναπτύχθηκε ένας ειδικός αλγόριθμος αρκετά δύσκολος στο προγραμματισμό του ο οποίος στη συνέχεια επιτρέπει στο ρομπότ κριτή να μελετάει του πίνακες με βάση τη δημιουργικότητα του καθενός.

Για να γίνει αυτό έπρεπε να δοθεί στο ρομπότ μία βάση δεδομένων με 62.000 πίνακες να τους μελετήσει και να τους αναγνωρίσει ώστε στη συνέχεια να μπορεί να κρίνει και να τους τοποθετεί σε ειδικές κατηγορίες.

Ο τρόπος με τον οποίο βαθμολογούνται τα έργα είναι απλός. Έργα τα οποία επηρεάστηκαν λιγότερο και επηρέασαν περισσότερο άλλα έργα έχουν υψηλή βαθμολογία, στην αντίθετη περίπτωση έχουν χαμηλότερη.

Γι αυτό το λόγο και πίνακες του Μικελάντζελο, του Μονέ, του Γκόγια έχουν υψηλη βαθμολογία ενώ έργα του Ροντέν, Ενγκρ και του Ντύρερ έχουν μικρότερη βαθμολογία.

Οι δημιουργοί του υποστηρίζουν πως μπορεί να γίνει παρόμοια μελέτη και βαθμολογία και σε γλυπτά ακόμα και σε λογοτεχνικά κείμενα.

Ι.Π

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass