Screenshot: Ένας τρόπος να απαθανατίσεις ότι δείχνει η οθόνη της συσκευής σου

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2015 19:48

Αρκετός κόσμος επιθυμεί να απαθανατίσει κάποιο γεγονός που συμβαίνει στον υπολογιστή του ή στο κινητό τηλέφωνο ή tabletαλλά δεν ξέρει τον τρόπο. Αυτόματα τρέχει κα ψάχνει να βρει μια κάμερα ή ένα άλλο κινητό να τραβήξει φωτογραφία την εικόνα ώστε να απαθανατίσει το γεγονός. Πολλές φορές αργεί και το χάνει ή η ανάλυση δεν είναι καθόλου καλή.

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος και πιο γρήγορος τρόπος να απαθανατίσεις ότι εκπέμπει η οθόνη της συσκευής σου και ονομάζεται screenshot. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος και υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης τρόπος να απαθανατίσεις το γεγονός ουσιαστικά φωτογραφίζοντας με τα ψηφία την οθόνη δημιουργώντας ένα αυτούσιο αντίγραφο αυτής.

Πώς γίνεται όμως αυτό;

Για συσκευές Apple : Για τα iPadκαι iPhoneο τρόπος είναι απλός κρατάς πατημένο ταυτόχρονα το κουμπί κλειδώματος της συσκευής και επιστροφής στο αρχικό μενού για λίγο. Στη συνέχει η φωτογραφία αποθηκεύεται στη συλλογή έτοιμη για χρήση.

Για συσκευές Android: Εδώ χρησιμοποιείται το πλήκτρο της ενέργειας , αυτό που κλείνει δηλαδή τη συσκευή και το κάτω κουμπί του ήχου.

Για συσκευές Lumia: Χρησιμοποιείται το κουμπί ενέργειας και το κουμπί του ήχου πάνω.

Για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή υπάρχουν κάποια προγράμματα όπως το lightshot αλλά και άλλα. Όσοι δεν έχουν κάποιο πρόγραμμα μπορούν να κάνουν την κίνηση με τον παλιό τρόπο ctrl+Alt+Prtscr ( ταυτόχρονα πληκτρολογούμε τα κουμπιά, με την ενδεικτική σειρά). Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζωγραφική και κάνουμε επικόλληση. Τέλος αποθηκεύουμε την εικόνα.

Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass