ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Μόνο με γονική συναίνεση ανήλικοι στο Facebook

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2018 22:35

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, προ ημερών, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων Αγιάς, διπλή εκδήλωση ενημέρωσης με διάδραση, πρώτα των γονέων και κηδεμόνων και αμέσως μετά των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς, με θέμα «Ασφάλεια στο διαδίκτυο, κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισής τους».

Εισηγητής ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής και υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, Δημήτριος Λιόβας, ο οποίος αποδέχτηκε άμεσα την πρόσκληση για τον σκοπό αυτό από τη διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο κ. Λιόβας, αφού τόνισε τη χρησιμότητα και την αξία του διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμανε τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη και απρόσεκτη χρήση του. Σταχυολογώντας, επικεντρώθηκε στα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, στους κινδύνους που εγκυμονούν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στον εθισμό, στην αποπλάνηση ανηλίκων, στον διαδικτυακό εκφοβισμό, γνωστό και ως cyber bullying, ενώ, στο τέλος, δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για υποβολή ερωτήσεων.

Ιδιαίτερα στους γονείς των μαθητών, παρουσιάστηκαν τρόποι προστασίας από τους κινδύνους με τη βοήθεια ειδικών λογισμικών, αλλά και χρήσιμων συμβουλών, όπως να συζητούν με τα παιδιά τους για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τη διαδικτυακή τους ζωή, και τους ενημέρωσε για τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό (GDPR), ένα νέο νομικό πλαίσιο κανόνων που θα εφαρμοστεί από τις 25 Μαΐου και αποσκοπεί στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, καθώς επίσης και την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για είσοδο των παιδιών κάτω των 15 ετών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο με γονική συναίνεση.

Χαρακτηριστικό ήταν το αμείωτο ενδιαφέρον ως το τέλος, τόσο των γονέων όσο και των μαθητών, οι οποίοι, όπως δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου, Ηλίας Παντελίδης, με τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, έδειξαν ότι η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν εμφανής και οι στόχοι της επιτεύχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass