ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ

Tαυτόχρονη πτήση για 1.374 drones

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2018 19:00

Το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο αριθμό μη επανδρωμένων drones που πέταξαν ταυτόχρονα, κατέρριψε η κινεζική εταιρεία EHang, που σήκωσε στον αέρα 1.374 φωτισμένα drones, τα οποία πέταξαν επί 13 λεπτά, απλωμένα σε μια έκταση περίπου ενός χιλιομέτρου.


Το εντυπωσιακό σόου έλαβε χώρα στην πόλη Σιάν, σύμφωνα με το BBC, αλλά -παρά το θέαμα- υπήρχε μια πικρή γεύση στους διοργανωτές, καθώς είχαν προγραμματίσει τα drones να συγχρονισθούν σε συγκεκριμένα «μοτίβα» πτήσης, κάτι που δεν κατέστη δυνατό τελικά.
Για «επική αποτυχία» έκανε λόγο η κινεζική εφημερίδα South China Morning Post, σύμφωνα με την οποία η EHang είχε προπληρωθεί 10,5 εκατομμύρια γουάν (περίπου 1,4 εκατ. ευρώ) για να κάνει το σόου στο πλαίσιο των εορτασμών για την εργατική Πρωτομαγιά.
Η εταιρεία EHang είναι γνωστή, μεταξύ άλλων, για την προσπάθειά της να δημιουργήσει την πρώτη υπηρεσία μεταφοράς ανθρώπων με drones.
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Intel, που είχε πετάξει 1.218 drones στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Κορέας το Φεβρουάριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass