Glamping: Ο εξεζητημένος τρόπος διακοπών

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2018 15:41

Glamping. Πρόκειται για μια λέξη η οποία προστέθηκε στο λεξικό της Οξφόρδης το 2016. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως τις περασμένες δεκαετίες δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε τι ακριβώς όριζε αφού αφορούσε σε μια δημοφιλή ταξιδιωτική τάση, οι ρίζες της οποίας εντοπίζονται πίσω, στο 16ο αιώνα.
Τι ακριβώς είναι το glamping;

Σύμφωνα με το ccn, πρόκειται απλώς για τον συνδυασμό των λέξεων glamour και camping, έναν συνδυασμό ο οποίος μας έφερε μια από τις πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικές τάσεις των τελευταίων ετών και δημιούργησε ένα τουριστικό φαινόμενο που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Πράγματι, τα τελευταία δέκα χρόνια, το glamping μετατράπηκε από ένα εξεζητημένο τρόπο διακοπών σε μια κορυφαία και δημοφιλή τουριστική επιλογή. Η αρχή έγινε στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ και λίγο καιρό αργότερα, το εναλλακτικό αυτό ταξιδιωτικό trend κατάφερε να φτάσει και στην Ευρώπη.
Με το glamping οι εναλλακτικές διακοπές αναβαθμίζονται αφού η γοητεία της διαμονής στη Φύση συνδυάζεται με τις πολυτελείς ανέσεις που ένα πεντάστερο ξενοδοχείο μπορεί να προσφέρει. Για εκείνους που επιθυμούν, λοιπόν, να περάσουν μερικές ημέρες χαλάρωσης κοντά στο φυσικό στοιχείο χωρίς να χρειαστεί να απαρνηθούν την πολυτέλεια ενός κορυφαίου resort, συνιστά την ιδανική επιλογή.
Στην Ελλάδα, το glamping έφτασε με μια μικρή καθυστέρηση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο, ήδη έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Από ξύλινα δεντρόσπιτα, μέχρι πολυτελείς ανεμόμυλους και από εντυπωσιακές φάρμες έως υψηλής αισθητικής σκηνές. Η λίστα των επιλογών συνεχώς μεγαλώνει, προσφέροντας ακόμη περισσότερες προτάσεις στους λάτρεις αυτού του αντισυμβατικού -για πολλούς- τρόπου διακοπών.
Το σίγουρο είναι πως σε κάθε προορισμό, τα glamping καταφύγια εντυπωσιάζουν . Με τη ζήτηση για εναλλακτικά καταλύματα διαμονής να «ανεβαίνει» χρόνο με τον χρόνο και την ανάγκη για επαφή με τη Φύση ολοένα να αυξάνεται, το σίγουρο είναι πως κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι το glamping έχει αρχίσει να καθιερώνεται στον τομέα του τουρισμού.
Ήδη ιστότοποι που απευθύνονται αποκλειστικά στο κοινό του glamping δημιουργούνται συνεχώς με σκοπό να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα της επιλογής και φυσικά, της κορυφαίας διαμονής σε τοποθεσίες που υπό διαφορετικές συνθήκες, οι ταξιδιώτες δεν θα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όπως ακριβώς ονειρεύονταν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass