Έξυπνα φανάρια θα «ανοίγουν» τους δρόμους

ΘΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ …

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2018 19:02

ΛΟΝΔΙΝΟ
Η πολυεθνική μηχανική εταιρεία AECOM ανέπτυξε ένα προηγμένο σύστημα το οποίο θα επιτρέπει στους φωτεινούς σηματοδότες να επικοινωνούν με τους οδηγούς και να τους υποδεικνύουν την ακριβή ταχύτητα με την οποία θα πρέπει να κινηθούν ώστε να φτάσουν στο επόμενο φανάρι την στιγμή που αυτό θα γίνει πράσινο και έτσι να μην ανακόψουν την πορεία τους.

Το σύστημα αυτό στοχεύει όπως είναι ευνόητο στο να διευκολυνθεί η κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους και να μην δημιουργείται μποτιλιάρισμα. Επιπλέον το σύστημα αυτό συμβάλει και στον περιορισμό των εκπομπών ρύπων από τα αυτοκίνητα αφού τα συνεχή φρεναρίσματα που ακολουθούνται από επιταχύνσεις παράγουν περισσότερους ρύπους από την σταθερή πορεία ενός οχήματος. Το σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά στην πόλη Γιορκ της βόρειας Αγγλίας και αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του.
Ανάλογη τεχνολογία αναπτύσσει και η Audi η οποία θα επιτρέπει στα αυτοκίνητά της να επικοινωνούν με τους φωτεινούς σηματοδότες των δρόμων. Οι οδηγοί, όταν είναι ακινητοποιημένοι, θα ειδοποιούνται έγκαιρα πότε τα φανάρια θα ανάψουν πράσινο, ενώ όταν πλησιάζουν στο φανάρι, θα μαθαίνουν αν θα προλάβουν να περάσουν προτού ανάψει κόκκινο, οπότε θα φρενάρούν έγκαιρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass