«Τρίτο χέρι» για Αμερικανούς στρατιώτες

ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΒΑΡΕΟΣ ΟΠΛΟΥ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2018 20:00

Ένα «τρίτο χέρι», σκοπός του οποίου είναι να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των στρατιωτών, αναπτύσσουν μηχανικοί του αμερικανικού στρατού στο US Army Research Laboratory.

Η συσκευή που σχεδίασε ο μηχανολόγος-μηχανικός Νταν Μπέικλ δεν χρειάζεται μπαταρίες, είναι ελαφριά και μπορεί να διανέμει καλύτερα το βάρος ενός βαρέος όπλου.

«Μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του όπλου και να παίρνει τον φόρτο από τα χέρια τους. Αποτελείται από συνθετικά υλικά για να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται, αλλά και για να διασφαλίζεται το εύρος κίνησης που χρειάζονται οι στρατιώτες» είπε ο ίδιος.

Η συσκευή, επίσημη ονομασία της οποίας είναι Third Arm (Τρίτο Χέρι) βοηθά στο να μεταφέρεται το βάρος των όπλων από τα χέρια των στρατιωτών. Ζυγίζει κάτω από δύο κιλά και χάρη στον σχεδιασμό του το βάρος τόσο της ίδιας, όσο και των όπλων κατανέμεται καλύτερα. «Το δοκιμάσαμε με τα πολυβόλα Μ249 και Μ240Β. Το Μ240Β ζυγίζει περίπου 12 κιλά και ήμασταν σε θέση να δείξουμε ότι μπορείς να βγάλεις το βάρος αυτού του όπλου εντελώς από τα χέρια των στρατιωτιών» σημείωσε ο Μπέικλ.

Οι στρατιώτες που το δοκίμασαν υπέδειξαν ότι οι αρχικές εκδόσεις του δεν επέτρεπαν να πάρουν θέση πρηνηδόν, ενώ το χρησιμοποιούσαν- αλλά αυτό δεν ισχύει με την τελευταία έκδοση της συσκευής. Σε πρόσφατη δοκιμή, ένας λοχίας που το φορούσε, έχοντας ένα τυφέκιο Μ4, έλαβε θέση πρηνηδόν ενώ έτρεχε, και το Third Arm παρείχε άμεση σταθεροποίηση, για να βελτιώσει το σημάδι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass