Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MotoGP Καταλονίας: Νέος θρίαμβος για Lorenzo

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2018 15:28

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του πανηγύρισε ο Jorge Lorenzo που επικράτησε στο MotoGP της Καταλονίας που έλαβε χώρα στην πίστα της Βαρκελώνης.

Εντυπωσιακός ήταν ο ρυθμός των εγκαταλείψεων! Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής είχε την πρωτοπορία σε όλο τον αγώνα, με εξαίρεση τον πρώτο γύρο. Κι αυτό παρότι 24 ώρες νωρίτερα είχε πανηγυρίσει την πρώτη pole ως αναβάτης της Ducati. Στην εκκίνηση ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Marc Marquez, αυτός που πήρε προσωρινά το πάνω χέρι. Μάλιστα είχε δίπλα του τον Andrea Iannone που αντέδρασε καλά στην εκκίνηση και μέχρι τη στροφή 10 διεκδικούσε την πρωτοπορία. Ωστόσο εκεί το παράκανε, ο Lorenzo τον πέρασε και στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού ο Ισπανός πέρασε και τον Marquez. Για μερικούς γύρους οι δύο συμπατριώτες κινήθηκαν κοντά σε χρόνους αλλά στην πορεία ο Lorenzo ξέφυγε, φτάνοντας στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. Λες και του… έδωσε φόρα η ανακοίνωση πως θα αλλάξει ομάδα στο τέλος της σεζόν, αφού ως γνωστόν του χρόνου θα ανήκει στην εργοστασιακή ομάδα της Honda. Μάλιστα με αυτή την επιτυχία o Lorenzo έφτασε στη βαθμολογία τον νυν teammate του, Andrea Dovizioso, που ενώ μαχόταν για τη δεύτερη θέση με τον Marquez, έπεσε στη στροφή 5 κατά τη διάρκεια του ένατου γύρου. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Valentino Rossi με την εργοστασιακή Yamaha – ήταν μάλιστα η τέταρτη φορά σε επτά αγώνες φέτος, που είδε την καρό σημαία τρίτος. Πλέον είναι 27 πόντους πίσω από τον Marquez στη βαθμολογία. Αξιοσημείωτη ήταν η αναρρίχηση στην κατάταξη του Cal Crutchlow, με τον αναβάτη της LCR Honda να εκκινεί δέκατος και να τερματίσει τέταρτος. Χρειάστηκε να περάσει τον εργοστασιακό αναβάτη της Honda, Dani Pedrosa, ενώ ο Maverick Vinales ανέκαμψε από την τραγική του εκκίνηση, κλείνοντας τον αγώνα έκτος. Το εντυπωσιακό είναι πως στον τερματισμό δεν είχαμε καν τις 15 μοτοσικλέτες που βαθμολογούνται σε κάθε αγώνα!

Τέλος στην παραδοσιακή

καρό σημαία;

TELOS STHN PARADOSIAKH

Το λάθος που έγινε στο φινάλε του Grand Prix Καναδά, που με τη Winnie Harlow να «ρίχνει» την καρό σημαία νωρίτερα απ’ ό,τι έπρεπε, θα μπορούσε να επιφέρει χάος στον αγώνα. Παρότι αυτό δεν συνέβη, έφερε… προβληματισμούς για τα μεγάλα κεφάλια του σπορ. Τόσο έντονους που ένα από τα σενάρια που δεν είναι και τόσο μακριά, αφορά στην παύση του παραδοσιακού φινάλε στα Grand Prix της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού! Αν και μία απόφαση τόσο κόντρα στις παραδοσιακές αρχές του σπορ, θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδράσεις.

«Νομίζω πρέπει να έχουμε ένα καλύτερο σήμα που να υποδηλώνει το τέλος του αγώνα. Η καρό σημαία είναι παραδοσιακή αλλά είναι ένα σύστημα που όπως αποδείχθηκε, μπορεί να φέρει λάθη. Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μεγάλο μαύρο πάνελ όπου να φαίνεται η καρό σημαία όταν πρέπει. Όμως δεν είναι κάτι απλό, πρέπει να το σκεφτούμε καλά. Το να προχωρήσεις σε αλλαγές σε ένα σύστημα που δυσλειτουργεί μία φορά στα 10 χρόνια, είναι κάτι που μπορεί να φέρει αντιδράσεις. Θα το εξετάσουμε», είπε ο τεχνικός έφορος της FIA, Charlie Whiting. Κάτι ανάλογο συνέβη πρόσφατα και στην Κίνα ενώ το 2002 ο άσος του ποδοσφαίρου, Pele, είχε καθυστερήσει χαρακτηριστικά να ρίξει την καρό σημαία.

 

24h Le Mans: Θρίαμβος

για Toyota και Alonso

24H LE MANS

Μπορεί να πέρασαν χρόνια, να προηγήθηκαν μεγάλες απογοητεύσεις, να αποχώρησε ο εργοστασιακός ανταγωνισμός αλλά επιτέλους για την Toyota, η ώρα του θριάμβου στον 24ωρο αγώνα του Μαν έφτασε! H ιαπωνική εταιρεία έκανε το 1-2 με τα πρωτότυπα της Gazoo Racing να κυριαρχούν πλήρως. Την καρό σημαία είδε πρώτα το #8 TS050 Hybrid, των Kazuki Nakajima, Fernando Alonso και Sébastien Buemi, με τον Ιάπωνα να είναι αυτός που πήρε την pole και αυτός που οδηγούσε στο φινάλε. Όσο για τον Ισπανό αστέρα της Formula 1, μετά τις δύο νίκες στο Grand Prix του Μονακό και την επιτυχία στο σιρκουί του Σαρθ, χρειάζεται μόνο τη νίκη στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης για να πετύχει το πολυπόθητο Triple Crown.Οι προαναφερθέντες πέρασαν σχεδόν όλο το 24ωρο με το #7 των Kamui Kobayashi, Mike Conway και José Maria Lopez σε κοντινή απόσταση, είτε μπρος, είτε πίσω, όμως στο τέλος ένας συνδυασμός ατυχιών και ποινών άνοιξε τη διαφορά των δύο υβριδικών σαμουράι στους δύο γύρους. Τα μη-υβριδικά πρωτότυπα δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν παρόμοιο ρυθμό, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως μόνο δύο ακόμα κατάφεραν να φτάσουν στον τερματισμό. Αμφότερα της Rebellion Racing, ΜΕ ΤΟ #3 των Mathias Beche, Thomas Laurent και Gustavo Menezes στο βάθρο και το #1 των Neel Jani, Bruno Senna και Andre Lotterer να ακολουθεί. Τα πρωτότυπα της SMP Racing είχαν εξαιρετικό ρυθμό αλλά και τα δύο BR Engineering BR1-AER εγκατέλειψαν. Ειδικά στην περίπτωση του Jenson Button, η ατυχία χτύπησε την τελευταία ώρα του αγώνα! Στην LMP2 επικράτησε το #26 G-Drive Racing ORECA 07 Gibson με τους Jean-Eric Vergne, Roman Rusinov και Andrea Pizzitola. Στη GTE Pro κυριάρχησαν οι Porsche με τις 911 RSR της Monthey να είναι στην πρωτοπορία της κατηγορίας και τις 24 ώρες, πραγματοποιώντας τελικά το 1-2. Στην κλάση GTE Am είχαμε μπροστά πάλι αυτοκίνητα της γερμανικής μάρκας, αυτή τη φορά με τα χρώματα της Dempsey-Proton.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Οδηγός