Πρώτη φωτογραφία του ηλεκτρικού PB 18 e-tron

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2018 18:00

Στη φετινή διοργάνωση Monterey Car Week η Audi σκοπεύει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό supercar που θα ονομάζεται PB 18 e-tron.

Σε περίπτωση που δεν καταλάβατε από πού προέρχεται το όνομα, η Audi έχει ήδη ανακοινώσει πως το όνομα αναφέρεται στο Pebble Beach και στο έτος παρουσίασης. Και παρόλο που το όνομα δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το αυτοκίνητο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Σύμφωνα με την Audi, το συγκεκριμένο πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο είναι εμπνευσμένο από το αγωνιστικό R18 e-tron Le Mans. Δυστυχώς όμως, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες πέρα από τη φωτογραφία που δημοσίευσε η Audi, η οποία κρύβει αρκετά καλά τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, αν παρατηρήσουμε προσεκτικά βλέπουμε πως το σώμα του αυτοκινήτου έχει πολύ έντονες σχεδιαστικές γραμμές και μια πανοραμική γυάλινη οροφή. Επίσης, παρατηρούμε πως θα έχει και δύο πλευρικές κάμερες οι οποίες προεξέχουν από την οροφή. Τελειώνοντας να πούμε πως είναι πολύ πιθανό να δημοσιευτούν περισσότερες πληροφορίες από την Audi έως το ντεμπούτο του PB 18 e-tron που θα γίνει στις 24 Αυγούστου.

 

Hamilton: «Ό,τι χειρότερο έχω οδηγήσει»

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής της F1, Lewis Hamilton, αναμφίβολα έχει εμπειρία στην οδήγηση. Έχουν περάσει πολλά αυτοκίνητα από τα χέρια του και ξέρει πολύ καλά να κρίνει και φυσικά έχει άποψη. Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Sunday Times μίλησε για την απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων που έχει. Ανέφερε ότι μπορεί να μην γνωρίζει από καλό κρασί και τέχνη, αλλά ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα είναι λεπτολόγος. Δεν είπε και τα καλύτερα για την Pagani Zonda 760 LH που έχει, η οποία του κόστισε περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ, καθώς ήταν ειδική παραγγελία. Για την ακρίβεια είπε: “Η Zonda είναι χάλια να την οδηγείς. Μπορεί να είναι από τα καλύτερα αυτοκίνητα που έχω όσον αφορά τον ήχο, αλλά στον χειρισμό της είναι το χειρότερο”. Στα μελλοντικά του πλάνα είναι να αποκτήσει μία Mercedes 300 SL Gullwing και μία Ferrari 250GT California Spyder.

 

Τα λάθη που κάνουμε στη χρήση του κλιματισμού στο αυτοκίνητό μας

3TA LAUH POY KANOYME klimatismos

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, και όλοι θα εκτιμήσουν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τον κλιματισμό του αυτοκινήτου τους, ενώ για να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα το αιρ- κοντίσιον, όπως έχει καθιερωθεί να αποκαλείται, πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά. Κάτι που στην πράξη δεν γίνεται πάντα, για να μην πούμε ποτέ.

Ποια είναι όμως τα πιο σημαντικά λάθη ή παραλείψεις σε σχέση με τον κλιματισμό του αυτοκινήτου μας;

Πρώτο όταν μπαίνουμε μέσα στο αυτοκίνητο να ανοίγουμε απευθείας τον κλιματισμό και μάλιστα με τον ανεμιστήρα στο φουλ. Το καλοκαίρι ένα αυτοκίνητο που είναι σταθμευμένο για κάποια ώρα στον ήλιο φτάνει στο εσωτερικό του πολύ εύκολα τους 60 βαθμούς Κελσίου. Το σωστό είναι να ανοίξετε τις πόρτες και να κατεβάσετε τα παράθυρα για τουλάχιστον ένα λεπτό πριν ενεργοποιήσετε τον κλιματισμό. Με τον τρόπο αυτά απεγκλωβίζεται ο ζεστός αέρας από το εσωτερικό, το οποίο αερίζεται και μειώνεται, με φυσικό τρόπο, η θερμοκρασία του. Στη συνέχεια μπορείτε να μπείτε, να κλείσετε πόρτες και παράθυρα, να ανάψετε τον κλιματισμό και σε λιγότερο από μισή ώρα η θερμοκρασία θα έχει πέσει στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Πολλοί έχουν συνεχώς ενεργοποιημένη τη λειτουργία ανακύκλωσης του αέρα, για πιο άμεσα αποτελέσματα. Η σωστή όμως κίνηση είναι να επιλέξουμε την αυτόματη λειτουργία -αν ο κλιματισμός του αυτοκινήτου μας έχει αυτήν τη δυνατότητα- προκειμένου το σύστημα να λειτουργεί ανά πάσα στιγμή με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Σημαντικό στοιχείο και κάτι που οι περισσότεροι αγνοούν είναι το ότι πόση δροσιά νιώθει κανείς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εξαρτάται λιγότερο από την επιθυμητή θερμοκρασία που έχει επιλεγεί στο σύστημα κλιματισμού και περισσότερο από τη ροή του αέρα. Δηλαδή από τη ρύθμιση των αεραγωγών, οι οποίοι πρέπει να κατευθύνουν τον κρύο αέρα προς τα πάνω και όχι προς τα πρόσωπα όσων κάθονται μπροστά. Αν ο αέρας πηγαίνει προς την οροφή τότε το εσωτερικό του αυτοκινήτου θα αποκτήσει γρήγορα μια ενιαία, σχετικά χαμηλή θερμοκρασία και όλοι οι επιβαίνοντες θα νιώθουν εξίσου άνετα.

Επίσης κάτι που κάνουν οι περισσότεροι είναι να ρυθμίζουν πολύ χαμηλά την επιθυμητή θερμοκρασία, παρόλο που το σύστημα δεν έχει τη δυνατότητα αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι π.χ. 38 βαθμοί να μειώσει αυτή του εσωτερικού π.χ. στους 21. Το μόνο που θα καταφέρει κανείς είναι να αναγκάζει τον κλιματισμό να λειτουργεί συνεχώς με αρνητική επίδραση στην κατανάλωση.

Αυτό που καλό είναι να έχει κανείς υπόψη του είναι πως το σύστημα κλιματισμού απορροφά κάποια ισχύ από τον κινητήρα, π.χ. από 2 με 3 ίππους. Το κακό είναι μικρό αν ο κινητήρας λειτουργεί στις μεσαίες στροφές με το αυτοκίνητο εν κινήσει. Στο ρελαντί όμως και όταν πάει να ξεκινήσει σε ανηφόρα υπάρχει θέμα, που λύνεται κλείνοντας για λίγο τον κλιματισμό.

Τέλος για την αποτελεσματική και οικονομική λειτουργία του συστήματος κλιματισμού καθοριστική είναι και η τακτική συντήρησή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass