Η πιο μοναχική βιβλιοθήκη του κόσμου

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΥΜΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2018 19:00

Εκεί που το κύμα συναντά την άμμο, μακριά από τον πολύβουο κόσμο, υπάρχει μια βιβλιοθήκη, που δεν έχει καμία σχέση με όσα έχουμε δει.


Ο Gong Dong του Vector Architects σχεδίασε την πιο μοναχική βιβλιοθήκη του κόσμου και την τοποθέτησε σε παραλία της κινεζικής πόλης Ναντάϊε.
Η βιβλιοθήκη Seashore απεικονίζει την ατελείωτη αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και φύσης, όπου το φως, ο άνεμος και ο ήχος του ωκεανού εισέρχονται αδιάκοπα στους χώρους του κτιρίου για να τονίσουν τις αυστηρές γραμμές του.
Η βιβλιοθήκη των 450 τ.μ. που χωρίζεται σε δύο επίπεδα, διαθέτει μια αίθουσα για ανάγνωση, χώρο για διαλογισμό, δωμάτιο για δραστηριότητες, μπαρ και χώρο χαλάρωσης.
Ο επισκέπτης συνδέεται με τον ωκεανό, το φως και τον άνεμο που διαπερνούν τον χώρο, που συμβαδίζει με το έργο της φύσης.
Ο σχεδιασμός αντλεί την ταυτότητά του από τη σχέση μεταξύ των χώρων της βιβλιοθήκης και του ωκεανού, με κάθε σημείο να εκτείνεται προς την απέραντη και συνεχώς μεταβαλλόμενη επιφάνεια του νερού. Ο χώρος συναντάται αλλά και χωρίζεται από τον ωκεανό μέσω γυάλινων τζαμιών, που αναλόγως τον καιρό ανοίγουν ή κλείνουν.
Η οροφή είναι ημιτελής αψίδα που ανοίγει προς τη θάλασσα, ενώ την ίδια ώρα κυκλικές διατομές με διάμετρο 30 εκ. βρίσκονται σε συστοιχία στην δομή της οροφής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass