×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/209197

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Auto moto

Ματαιώθηκε ο αγώνας MotoGP του Σίλβερστοουν

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2018 15:22

Η κακοκαιρία στη Μεγάλη Βρετανία οδήγησε στη ματαίωση του δωδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένος να λάβει χώρα στην ιστορική πίστα του Σίλβερστοουν.

Όλα ξεκίνησαν μετά το χαοτικό FP4 του περασμένου Σαββάτου, όπου οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα πολλά ατυχήματα – μεταξύ αυτών κι εκείνο που έστειλε τον Tito Rabat στο χειρουργείο, όταν από τη δικιά του πτώση σηκώθηκε αλώβητος και την ώρα που περπατούσε να φύγει από την αμμοπαγίδα έπεσε πάνω του με 200 χιλιόμετρα η μηχανή του Morbidelli που μόλις είχε πέσει στην ίδια στροφή.

Με τις καιρικές προβλέψεις για την ημέρα του αγώνα να είναι δυσοίωνες, αποφασίστηκε η εκκίνηση να δοθεί 90 λεπτά νωρίτερα με την ελπίδα να προλάβουν τη βροχή στην πίστα του Νορθάμπτον σάιρ. Πράγμα που δεν συνέβη. Ακολούθησε σειρά συσκέψεων μεταξύ της Dorna, της IRTA και εκπροσώπων των ομάδων και των οδηγών, που πρότειναν τη διεξαγωγή του αγώνα τη Δευτέρα. Αυτό όμως ήταν αδύνατο καθώς δεν θα υπήρχαν αρκετοί κριτές στην πίστα. Έτσι ξεκίνησε η ανά διαστήματα αξιολόγηση της κατάστασης, που όμως δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Οι συνθήκες δεν βελτιώθηκαν και έτσι οι αγώνες του MotoGP αλλά και των κατηγοριών Moto2 και Moto3 ματαιώθηκαν. Επόμενος αγώνας στις 9 Σεπτεμβρίου στο San Marino.

 

Ferrari 488 Pista με 720 ίππους

2 FERRARI

Την παγκοσμίως γνωστή διοργάνωση «Concours d’Elegance» στο Pebble Beach στην Καλιφόρνια επέλεξε η Ferrari για να παρουσιάσει το νέο μοντέλο της ειδικής σειράς της, τη Ferrari 488 Pista Spider. Η Ferrari 488 Pista Spider είναι το 50ό «ανοιχτό» μοντέλο από το ιταλικό εργοστάσιο και η πρεμιέρα στις ΗΠΑ ήταν μια φυσική επιλογή δεδομένου ότι, από τη δεκαετία του 1950, οι πελάτες της Βόρειας Αμερικής είχαν πάντα μια ροπή προς τα «ανοικτά» αυτοκινητα υψηλών επιδόσεων.

Το νέο μοντέλο θέτει νέο σημείο αναφοράς για τη Ferrari κυρίως όσον αφορά στην απόδοση με πρωτοφανή αναλογία βάρους-ισχύος 1,92 κιλά ανά ίππο. Ένα αποτέλεσμα που κατέστη δυνατό με την υιοθέτηση του ισχυρότερου κινητήρα V8 της Ferrari, ο οποίος πρόσφατα ονομάστηκε “Best Engine” παγκοσμίως για τρίτη συνεχή χρονιά στα Βραβεία Διεθνούς Κινητήρα της Χρονιάς 2018. Ο twin-turbo V8 των 3902 κ.εκ. αποδίδει 720 ίππους και συνδυάζει αυτήν την ισχύ με την αυξημένη ροπή σε όλο το φάσμα στροφών του κινητήρα για συνεχή και αδιάκοπη επιτάχυνση σε όλη τη διαδρομή προς… τα «κόκκινα» του στροφόμετρου!

Το Ferrari 488 Pista Spider αντιπροσωπεύει τη φυσική εξέλιξη του πρωτοπόρου σχεδιασμού της έκδοσης coupé. Ο πρωταρχικός στόχος των σχεδιαστών της Ferrari ήταν το νέο μοντέλο να διατηρήσει αμετάβλητο το τέλειο «πάντρεμα» της αεροδυναμικής απόδοσης, της «καθαρότητας» του αμαξώματος και του αγωνιστικού πνεύματος. Η αγωνιστική αυτή ιδέα υπογραμμίζεται και από την χαρακτηριστική κεντρική γραμμή που διατρέχει όλο το μήκος του αυτοκινήτου και εκτείνεται προς το πίσω μέρος όπου τελειώνει στο τέλος της αεροτομής.

Η φιλοσοφία του αυτοκινήτου η οποία καθόρισε την επιλογή υλικών για το αμάξωμα απαντάται επίσης στις εσωτερικές επιλογές, με κεντρική ιδέα την εξοικονόμηση βάρους με τη χρήση ελαφρών εξαρτημάτων. Εκτός από τη γενναιόδωρη χρήση ινών άνθρακα και Alcantara σε όλο το εύρος της καμπίνας, τα υφασμάτινα πατάκια έχουν αντικατασταθεί από αλουμίνιο και η χειρολαβή της πόρτας του οδηγού είναι πλέον ένας απλός ιμάντας.

 

Ποινή 10 θέσεων στον Hulkenberg

3POINH

Το συμβάν που έκλεψε την παράσταση στο Grand Prix Βελγίου ήταν αναμφίβολα το ατύχημα της πρώτης στροφής…

 Σε ένα σκηνικό… χαοτικό, για το οποίο υπεύθυνος κρίθηκε ο Nico Hulkenberg. O Γερμανός έχασε τα φρένα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στη McLaren του Fernando Alonso. Στη συνέχεια το πορτοκαλί μονοθέσιο χτύπησε το πίσω μέρος της Red Bull του Daniel Ricciardo προτού ‘απογειωθεί’ πάνω από τη Sauber του Charles Leclerc. Θύμα αυτού του ντόμινο ήταν ουσιαστικά και ο Kimi Raikkonen, καθώς χάνοντας τον έλεγχο της RB14, ο Ricciardo έπεσε πάνω στον πίσω αριστερό τροχό του Φινλανδού. Αυτό προκάλεσε κλατάρισμα και καθώς ο Iceman έκανε επτά χιλιόμετρα έτσι, ζημιές οδήγησαν στην εγκατάλειψή του. Οι Garry Connelly, Enzo Spano και Mika Salo που αποτέλεσαν το πάνελ των αγωνοδικών για τον δέκατο-τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, επέβαλαν στον Hulkenberg ποινή 10 θέσεων στο grid του επόμενου αγώνα (τον σημερινό στη Μόντσα), καθώς και 3 πόντους ποινής στην αγωνιστική του λισάνς.

---------Οδηγός---------

Gallery άρθρου

{gallery}209197{/gallery}