Τάμπλετ - ρολό τυλίγεται σαν αρχαίος πάπυρος

ΧΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2018 17:12

Ερευνητές στη Βρετανία δημιούργησαν το MagicScroll, τον πρώτο υπολογιστή-ταμπλέτα με οθόνης αφής, που διπλώνει σαν ρολό, θυμίζοντας αρχαίο πάπυρο (εξ ου και το όνομά του).
Η νέα εφεύρεση ωθεί ακόμη παρά πέρα τα όρια της τεχνολογίας εύκαμπτων συσκευών, ανοίγοντας ένα νέο πεδίο δυνατοτήτων.


Η συσκευή, δημιούργημα μηχανικών του Πανεπιστημίου Queen’s, διαθέτει μία εύκαμπτη οθόνη 7,5 ιντσών με υψηλή ανάλυση 2Κ, η οποία μπορεί να τυλιχτεί και να ξετυλιχτεί γύρω από έναν κεντρικό κυλινδρικό άξονα, ο οποίος παράγεται μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή και περιέχει τον επεξεργαστή και τα άλλα εξαρτήματα του υπολογιστή.
Δύο περιστροφικοί κύλινδροι στα δύο άκρα του κεντρικού κυλίνδρου επιτρέπουν στον χρήστη να τυλίγει ή να ξετυλίγει την οθόνη αφής. Χάρη στο ελαφρύ βάρος της, η συσκευή είναι πιο εύχρηστη από ένα παραδοσιακό τάμπλετ. Όταν η οθόνη είναι τυλιγμένη στον κύλινδρο, το τάμπλετ χωράει μέσα σε μία τσέπη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως «έξυπνο» τηλέφωνο ή ως δείκτης (pointer).
«Εμπνευστήκαμε από τον σχεδιασμό των αρχαίων παπύρων, καθώς και των παλαιών συστημάτων αρχειοθέτησης με κάρτες τύπου «ρόλοντεξ»», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Ρόελ Βερτεγκάαλ, ειδικός σε θέματα αλληλεπίδρασης ανθρώπων-υπολογιστών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθρωπίνων Πολυμέσων του βρετανικού πανεπιστημίου.
Το MagicScroll διαθέτει, επίσης, μία κάμερα που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το τάμπλετ (με τυλιγμένη την οθόνη) ως χειριστήριο ελέγχου μέσω χειρονομιών, όπως π.χ. το Wiimote της Nintendo.
Ο επόμενος στόχος των ερευνητών, όπως ανέφεραν, είναι να σμικρύνουν τόσο τη συσκευή, ώστε να μην ξεπερνά το μέγεθος ενός στιλό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass