Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με 1.100 ίππους η αγωνιστική Aston Martin

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2018 17:17

Η αγωνιστική Aston Martin Valkyrie AMR Pro θα κυκλοφορήσει το 2020 και ίσως είναι πολύ πιο δυνατή απ’ ό,τι είχε ανακοινωθεί στην αρχή από τη μάρκα. Να θυμίσουμε πως η Aston Martin είχε ανακοινώσει πως η AMR Pro θα έχει ιπποδύναμη 1.100 ίππων και βάρος λιγότερο από 1.000 κιλά! Πιο αναλυτικά ο Adrian Newey της Red Bull Racing που ηγείται την ανάπτυξη του αυτοκινήτου, είπε:

«Η κάθετη δύναμη που έχουμε ανακοινώσει θα αυξηθεί έως το τέλος της ανάπτυξης του αυτοκινήτου. Το μοντέλο που βλέπετε είναι οι ιδέες που παραδόθηκαν στην ομάδα του Marek Reichman για να τις πραγματοποιήσει. Όπως είναι φυσικό το αυτοκίνητο θα αλλάξει πολύ από αυτό που βλέπετε». Τέλος, ο Newey παραδέχθηκε πως η Valkyrie παραλίγο να έχει τελείως διαφορετικό κινητήρα από τον V12 που κατέληξε να χρησιμοποιεί. Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Ξόδεψα πολύ καιρό να ψάχνω διαφορετικούς κινητήρες. Οι πιο πιθανές επιλογές ήταν ένας V6 με μονό ή διπλό turbo ή ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας V12. Στο τέλος αποφάσισα πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας V12 γιατί μας επέτρεπε να κάνουμε καλύτερη κατανομή χώρου».
Πάντως η δικιά μας άποψη είναι ότι με λιγότερο από 1 κιλό στον ίππο, μάλλον θα έπρεπε να αποκτάς πρώτα άδεια όπλου για να σου επιτρέπουν την κατοχή ακόμα και για τους ελάχιστους που θα έχουν το απαιτούμενο ποσό για να την αποκτήσουν.