Auto moto

Και τώρα MOTO GP ARAGON

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ;

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2018 20:00

Το Misano βάφτηκε (και) αυτό κόκκινο, με το paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος να στήνεται σιγά-σιγά στην Aragon.

Εκεί, αυτό το Σ/Κ, θα διεξαχθεί ο 14ος Γύρος της φετινής σεζόν, σε μια πίστα που ο Marc Marquez συμπεριλαμβάνει στις αγαπημένες του. Ο Ισπανός έχει δυνατή παράδοση στην Aragon και θα προσπαθήσει ν’ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον προτελευταίο εντός έδρας αγώνα του για φέτος. Τις πέντε προηγούμενες φορές που έχει βρεθεί στην πίστα, έχει πάρει 4 pole positions και τρεις νίκες (αλλά και δύο εγκαταλείψεις). Δυνατός, όμως, στην Aragon είναι κι ένας άλλος Ισπανός, ο Jorge Lorenzo της Ducati. Στην πίστα αυτή ο Jorge κέρδισε το 2014 και το 2015, ενώ πήρε το βάθρο στην πρώτη του σεζόν με τους κόκκινους πέρυσι. Χωρίς την πίεση για τον τίτλο και με πολλούς υποστηρικτές του στις κερκίδες, ο Lorenzo θα παλέψει για την επιστροφή στις νίκες, μετά την απογοήτευση του Misano. Η Ducati κυριαρχεί στο δεύτερο μισό και θα διεκδικήσει τη νίκη στην Ισπανία και με τον Andrea Dovizioso. Ο Ιταλός έκανε τέλειο αγώνα στην πατρίδα του και πήρε μια σπουδαία νίκη, με την GP18 να είναι ανταγωνιστική παντού! Πώς θα τα καταφέρει, όμως, στην Aragon; Ερωτηματικό αποτελεί και η απόδοση των Yamaha στην Ισπανική πίστα, με την άνοδο της θερμοκρασίας και την έλλειψη πρόσφυσης, να δυσχεραίνουν το έργο των Μ1.Τόσο ο Valentino Rossi, όσο και ο Maverick Vinales (που θ’ αγωνιστεί εντός έδρας) θυμούνται ότι πέρυσι δεν τα πήγαν τόσο άσχημα, κατακτώντας την 5η και την 4η θέση αντίστοιχα. Από την άλλη, αμφίρροπη είναι η μάχη για τον καλύτερο δορυφορικό αναβάτη του 2018. Ο Crutchlow κρατά το προβάδισμα μετά το βάθρο του στο Misano, όμως Zarco και Petrucci είναι κοντά. Το ίδιο δυνατή είναι και η μάχη για την ανάδειξη του καλύτερου νεοφερμένου φέτος, με τον Morbidelli να παίρνει και πάλι κεφάλι, μόλις 2β μπροστά από τον Syahrin. Ο αγώνας σήμερα Κυριακή στις 15:00.

 

«Φωτιά» στη μάχη του τίτλου έβαλε το WRC Ράλι Τουρκίας

2 TOYRKIA

«Φωτιά» στη μάχη του τίτλου έβαλε το Ράλι Τουρκίας, καθώς η νίκη του Ott Tanak στον δέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, μετέτρεψε τη μάχη του τίτλου σε κούρσα για τρεις! Ο Εσθονός που στο ξεκίνημα του σκληρού αυτού ράλι ήταν… θεατής στη μάχη των Thierry Neuville και Sebastien Ogier, επωφελήθηκε των ατυχιών του Βέλγου και του Γάλλου, με αποτέλεσμα το φινάλε του δεύτερου σκέλους να τον βρει στην κορυφή. Την περασμένη Κυριακή δεν πήρε κανένα ρίσκο και έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Να σημειωθεί πως την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, αποδεικνύοντας τη σημασία που δίνουν οι γείτονές μας σε αυτήν τη διοργάνωση, στην οποία επέστρεψαν μετά από οκτώ χρόνια. Με αυτήν την επιτυχία, που είναι η τρίτη συνεχόμενη, ο οδηγός της Toyota πέρασε δεύτερος στη βαθμολογία, 13 πόντους πίσω από τον Neuville που μετά την ατυχία του Σαββάτου, επέστρεψε στη μάχη την Κυριακή και πήρε τους 5 βαθμούς της νίκης στην power stage. O Ogier ήταν πίσω του, κερδίζοντας 4 πόντους αλλά και έναν επιπλέον για τη δέκατη θέση στη γενική κατάταξη – κι αυτό χάρη στη «θυσία» του Elfyn Evans που πήρε επίτηδες χρονικές ποινές. Πλέον ο παγκόσμιος πρωταθλητής είναι 10 πόντους πίσω από τον Tanak και 23 από τον Neuville. Όσο για τις θέσεις του βάθρου, δεύτερος ήταν ο Jari-Matti Latvala με την Toyota να κάνει το 1-2 ενώ στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Hayden Paddon με Hyundai i20 Coupe WRC. Επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, είναι το Ράλι Ουαλίας, 4 με 7 Οκτωβρίου.

 

 

Ελληνικές επιτυχίες στους παγκόσμιους τελικούς F1 in Schools 2018

3 TELIKOI

Οι 14οι παγκόσμιοι τελικοί του διεθνούς STEM μαθητικού διαγωνισμού F1 in Schools διενεργήθηκαν από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Grand Prix της Formula 1 στη Σιγκαπούρη, με τη συμμετοχή 51 ομάδων από 23 χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και Κύπρος. Η ελληνική ομάδα Alacrity Project, αποτελούμενη από μαθητές από την «Εράσμειο» Ελληνογερμανική Σχολή και το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης της οποίας χορηγός επικοινωνίας είναι το NewsAuto, κέρδισε την 4η θέση της τελικής κατάταξης. Ενώ, η ελληνική ομάδα Nemesis, αποτελούμενη από μαθητές από το «Αρσάκειο» Πάτρας και το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου, κέρδισε την 9η θέση. Επίσης, η ομάδα διεθνούς συνεργασίας Arion, αποτελούμενη από μαθητές από την Ελλάδα (Ελληνογερμανική Αγωγή) και Κύπρο (Αγγλική Σχολή Λευκωσίας), κέρδισε το βραβείο “Best International Collaboration Team Award” και τη 16η θέση της τελικής κατάταξης των αγώνων. Ενώ, η Κυπριακή ομάδα Slipstream βρέθηκε στην 11η θέση. Τέλος, η ελληνική ομάδα Zeus, αποτελούμενη από μαθητές από το «Αρσάκειο» Εκάλης και την Εκπαιδευτική Αναγέννηση, ήταν στην 24η θέση της τελικής κατάταξης των αγώνων. Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας τους. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στη Formula 1. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.

Οδηγός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass