Eχασε στις λεπτομέρειες ο μικρός Eλληνας πιλότος

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2018 17:05

O 14χρονος Έλληνας οδηγός που συμμετείχε στην τελική παγκόσμια επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup του 2019, ο Χρήστος Παπανικολάου έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στα δύο σκέλη της δεύτερης ημέρας, που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα.


Οδήγησε με ωραίο στυλ, ομαλά, χωρίς περιττές κινήσεις πάνω στην 4χρονη Moriwaki-Honda 250 και όσο γρήγορα του επέτρεπε η περιορισμένη – σε σχέση με τον ανταγωνισμό – εμπειρία του. Σημείωσε στους πέντε τελευταίους του γύρους πολύ καλούς χρόνους, δείχνοντας και σταθερότητα στην απόδοσή του. Όμως όλα αυτά τα εξαιρετικά στοιχεία δεν έφθαναν για την πρόκριση στους 13 οδηγούς από 9 χώρες, που επιλέχθηκαν τελικά. Από τους συνολικά 105 οδηγούς των 32 χωρών ή τους 43 από 20 χώρες που είχαν πάρει την πρόκριση την πρώτη μέρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι έμειναν εκτός 13άδας μεγάλα ονόματα Ισπανών οδηγών που πρωταγωνιστούν στο Ισπανικό Πρωτάθλημα και στο European Talent Cup που γίνεται κυρίως στην Ισπανία! Επίσης οδηγοί από τη Γαλλία όπως ο Lorenzo Fellon (γιος του μέχρι φέτος μάνατζερ του Ζαρκό) που πέρασε, οδήγησε με μεγάλη εμπειρία και από την πίστα και από τη μοτοσικλέτα, αφού και αυτός αγωνίστηκε φέτος στο Talent Cup! Ο 14χρονος Χρήστος Παπανικολάου, φυσικά αρχικά ήταν στενοχωρημένος, αλλά ήδη κοιτάζει μπροστά: “Ήταν μια ωραία εμπειρία, προσπάθησα να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος και να καταλάβω όσο πιο γρήγορα γίνεται τη μοτοσικλέτα και τα ελαστικά μου. Είδα από κοντά και αρκετά πιο έμπειρους οδηγούς και φεύγω από εδώ με περισσότερες γνώσεις, για να προσπαθήσω να επιστρέψω του χρόνου και να πάρω την πρόκριση. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η συμμετοχή”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass