Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας

* ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ * ΕΡΓΑΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2018 15:00

Σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 το απόγευμα στον Μύλο του Παππά, θα ανοίξουν οι πόρτες του πρώτου Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας της Θεσσαλίας.

Για τρεις ημέρες και με το μήνυμα «30 χρόνια δημιουργίας» το Φεστιβάλ τιμά τα 30 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια μοναδική εμπειρία γεμάτη συναρπαστικές ομιλίες, εντυπωσιακά πειράματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, διαδραστικά δρώμενα αλλά και μοναδικές στιγμές διασκέδασης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 6.30 μ.μ., ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης θα μιλήσει με τίτλο «Όταν η Ιατρική συναντά την Τέχνη». Ο Δρ. Γουργουλιάνης, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει διατελέσει Πρύτανης του Πανεπιστημίου, με μια μακρά ερευνητική πορεία στο πεδίο της πνευμονολογίας και πάνω από 400 διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Η μελέτη των επιδημιών στη χώρα μας, η παθοφυσιολογία των νοσημάτων του πνεύμονα και οι διαταραχές της αναπνοής στον ύπνο είναι κάποια από τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του αποτελεί η ιστορία της Ιατρικής και η κοινωνική διάσταση της φυματίωσης. Ποια συναρπαστικά σημάδια έχει αφήσει αυτή η ασθένεια και οι προσπάθειες αντιμετώπισής της πάνω στην τέχνη; Στις 8 μ.μ., στη σκηνή του Φεστιβάλ θα εμφανιστεί ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες αρχιτέκτονες, ο κ. Θεοφάνης Μπομπότης και θα αναπτύξει το θέμα «Αρχιτεκτονική: Έκφραση Πολιτισμού». Διεθνή αρχιτεκτονικά έντυπα τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων αρχιτεκτόνων του κόσμου. Το αρχιτεκτονικό του γραφείο έχει εκπονήσει πολυάριθμα έργα δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει βραβευθεί και διακριθεί σε εγχώριους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Στα έργα του περιλαμβάνονται δημόσια κτίρια ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως τα βραβευμένα Νέα Μουσεία Πατρών και Χανίων και ο νέος τερματικός σταθμός του Αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Πρόσφατα απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό για την επέκταση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Στην ομιλία του με τίτλο «Αρχιτεκτονική: Έκφραση Πολιτισμού» θα αναφερθεί στην αρχιτεκτονική που μας αφορά όλους. Ποιο είναι το κύριο ζητούμενο στον σύγχρονο σχεδιασμό κτιρίων; Ποια στοιχεία του πολιτισμού μίας πόλης εκφράζει στο δημιούργημά του ένας αρχιτέκτονας; Τι ρόλο παίζουν στην κατασκευή ενός κτιρίου τα γειτνιάζοντα στοιχεία του περιβάλλοντος; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στην ομιλία του κ. Μπομπότη και στον διάλογό του με το κοινό.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό από το πρωί με εργαστήρια και διαδραστικά δρώμενα για παιδιά. Πληροφορίες www.thessaly-science-festival.gr και info@thessaly-science-festival.gr. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass