Auto moto

Παραγγελίες για το ιαπωνικό Owl Aspark!

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2018 22:06

H ιαπωνική Aspark άρχισε να δέχεται παραγγελίες για το ηλεκτρικό supercar της το οποίο ονομάζεται Owl και υπόσχεται 0-100 χλμ./ώρα σε δύο δευτερόλεπτα!

Η Aspark πρόκειται να κατασκευάσει μόνο 50 μοντέλα και όσοι θέλουν να κατοχυρώσουν ένα από αυτά θα πρέπει να δώσουν προκαταβολή ενός εκατομμυρίου ευρώ (!), η οποία μάλιστα δεν αποζημιώνεται σε περίπτωση που αλλάξει κάτι… Το Owl έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι στην Έκθεση Αυτοκινήτων της Φρανκφούρτης και σύμφωνα με τη μάρκα ο στόχος κατασκευής του αυτοκινήτου ήταν ένα μοντέλο που θα χρειάζεται λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση. Να θυμίσουμε πως τον Φεβρουάριο η ιαπωνική μάρκα είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο οποίο ένα πρωτότυπο Owl έκανε το 0-100 χλμ./ώρα μέσα σε 1,87 δευτερόλεπτα ,ωστόσο το συγκεκριμένο μοντέλο φορούσε αγωνιστικά ελαστικά. Σύμφωνα με το Bloomberg, το Owl έχει 1.150 ίππους και 883 Nm ροπής, ενώ ζυγίζει 1.496 κιλά. Να θυμίσουμε πως πέρυσι η Aspark είχε ανακοινώσει πως το Owl θα ζυγίζει 900 κιλά, πράγμα που δείχνει πως το αυτοκίνητο δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμη γιατί οι μηχανικοί δεν έχουν αποφασίσει πόσα μοτέρ θα χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, η τελική ταχύτητα του Owl παραμένει στα 280 χλμ./ώρα όπως και η αυτονομία του που υπολογίζεται στα 300 χλμ. με πλήρη φόρτιση. Τελειώνοντας να πούμε πως το Owl της Aspark έκανε άλλη μια δημόσια εμφάνιση φέτος στην Έκθεση Αυτοκινήτων του Παρισιού.

 

H Toyota ανακαλεί 2,4 εκατ. υβριδικά

2toyota

Η Toyota ανακοίνωσε την ανάκληση 55.519 υβριδικών μοντέλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος της ανάκλησης που θα κάνει σε παγκόσμιο επίπεδο που αγγίζει τα 2,4 εκατομμύρια μοντέλα! Μέσα σε αυτά τα μοντέλα περιλαμβάνονται τα υβριδικά Auris, Prius και Prius+ με τον κινητήρα των 1,8 λίτρων, που κατασκευάστηκαν από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Νοέμβριο του 2014. Σύμφωνα με την Toyota, το πρόβλημα σε αυτά τα μοντέλα εντοπίζεται στο λογισμικό τους, το οποίο μπορεί να αναγκάσει το αυτοκίνητο να εισέλθει σε ασφαλή λειτουργία χωρίς λόγο. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, το αυτοκίνητο απενεργοποιείται παρόλο που λειτουργίες όπως το τιμόνι, τα φρένα και τα φώτα συνεχίζουν να λειτουργούν. Τέλος να πούμε πως το πρόβλημα διορθώνεται με μια αναβάθμιση λογισμικού που διαρκεί 40 λεπτά και θα γίνεται στις αντιπροσωπίες της Toyota.

 

Τα μυστικά της Aston Martin Valkyrie!

3aston martin

Καθώς πλησιάζουμε στο ντεμπούτο της Aston Martin Valkyrie που θα γίνει του χρόνου πληθαίνουν οι πληροφορίες για το υβριδικό υπεραυτοκίνητο της βρετανικής μάρκας αν και όλες όσες κατασκευαστούν έχουν προπωληθεί, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την Aston Martin να παρουσιάζει ήδη και ειδικές εκδόσεις της.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Aston Martin θα μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμα και καθαρόαιμα αγωνιστικά υψηλότατου επιπέδου, όπως αυτά του πρωταθλήματος WEC ή τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1. Τις προδιαγραφές πάντως τις έχει, καθώς οι πρώτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για βάρος περί τα 1.000 κιλά και για κάθετη αεροδυναμική δύναμη επίσης 1.000 κιλών. Μάλιστα ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull, με την οποία συνεργάζεται η Aston Martin, ο χαρισματικός Andrian Newey, δήλωσε πως η τελευταία τιμή είναι μάλλον μικρή και μπορεί να αυξηθεί και άλλο.

Οι φήμες που κυκλοφορούν κάνουν λόγο για ούτε λίγο ούτε πολύ 1.800 κιλά αρνητικής άντωσης, γεγονός που θα τοποθετεί τη Valkyrie Pro κυριολεκτικά σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τα ήδη γνωστά hypercars. Ταυτόχρονα ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.500 κυβικών θα φτάνει τους 1.100 ίππους -με τη βοήθεια ηλεκτροκινητήρα.

Η επιλογή του V12 είχε προκαλέσει έκπληξη, αλλά οι εξηγήσεις του Newey ήταν απόλυτα επεξηγηματικές, μιας και είπε πως από την αρχή η σκέψη τους ήταν κάποιος V6 με διπλά turbo. Στην πορεία διαπίστωσαν πως με τα ψυγεία και τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος ψύξης το όφελος στο βάρος δεν θα ήταν σημαντικό. Ταυτόχρονα ο V12 με το μεγάλο του όγκο αφενός αποτελεί σημαντικό δομικό στοιχείο για την ενίσχυση του πλαισίου και τη στήριξη των αναρτήσεων και αφετέρου κατανέμει πιο σωστά το βάρος στους δύο άξονες. H Aston Martin Valkyrie Pro έχει εκπληκτική αεροδυναμική, γεγονός που τη διαφοροποιεί από όλα τα άλλα hypercars που κυκλοφορούν ήδη.

 

-----------Οδηγός-----------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass