Το 1o Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας Θεσσαλίας

5.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2018 15:42

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το μοναδικό Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στη Θεσσαλία, Thessaly Science Festival, από τις 11 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, στον Μύλο του Παππά, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον 5.000 επισκεπτών.

Από αυτούς 1.800 ήταν μαθητές σχολείων, που γνώρισαν την επιστήμη μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Για τρεις ημέρες, ο Μύλος του Παππά, αυτό το καταφύγιο πολιτισμού στο κέντρο της Λάρισας, φιλοξένησε 40 ερευνητικούς, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς με συνολικά 80 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα. Μεταξύ αυτών, 22 εργαστήρια για παιδιά, 6 workshops, 15 ομιλίες, καθώς και πλήθος άλλων δράσεων για όλες τις ηλικίες!

Με φετινό σύνθημα «30 χρόνια δημιουργίας» ερευνητές, επιστημονικές ομάδες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και επιστημονικοί σύλλογοι, ταξίδεψαν τους επισκέπτες στον μαγικό κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας παρουσιάζοντας εντυπωσιακές εφαρμογές, πειράματα και καινοτόμες ανακαλύψεις.

Ανάμεσα σε αυτούς, ιδιαίτερα χαρισματικοί και καταξιωμένοι ομιλητές εντυπωσίασαν και «προβλημάτισαν» το πολυπληθές τους ακροατήριο. Τις εντυπώσεις έκλεψε η μεγάλη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τους ερευνητές, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές του να δίνουν παλμό στο σύνολο των δράσεων του Φεστιβάλ αλλά κυρίως, μαζί με άλλους επιστημονικούς φορείς, να ζωντανεύουν τη διαδραστική έκθεση με συναρπαστικές δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Ιδιαίτερη επιτυχία είχαν και οι παρουσιάσεις του Celebrity Science: Σ’ ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, ο Λαρισαίος αστροφυσικός Κλεομένης Τσιγάνης και ο διάσημος ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης οδήγησαν σε ένα ταξίδι… στ’ αστέρια και τις ουράνιες συγκρούσεις σε μια βραδιά γεμάτη χιούμορ, ενώ ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Δημήτρης Κουρέτας και ο σεφ Ηλίας Μαμαλάκης έδωσαν... μυστικά μαγειρικής, μαζί με απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα σχετικά με τους καλύτερους τρόπους να τρώμε υγιεινά.

Με ανακοίνωσή της η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης, η συνεισφορά των οποίων ήταν καθοριστική για την επιτυχία του Φεστιβάλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass