AutoMoto

Στην Αυστραλία ο νέος αγώνας MOTOGP

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2018 18:27

Ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας για το MotoGP διεξάγεται από χθες στην πίστα του Phillip Island, στην Αυστραλία. Όπως πάντα, η συνέντευξη Τύπου ήταν αυτή που άνοιξε την αυλαία για τον 17ο φετινό γύρο της αγωνιστικής σεζόν.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Marc Marquez, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο στο Motegi. Τις άλλες δυο φορές που πανηγύρισε τον τίτλο στην Ιαπωνία (2014-2016), ο Ισπανός δεν έκανε καλό αγώνα στην Αυστραλία και είχε πτώσεις και στις δυο περιπτώσεις.«Το 2014 είχα κερδίσει στο Motegi και ήρθα εδώ νομίζοντας ότι μπορώ να κάνω τα πάντα και έπεσα. Το 2016 ένιωθα διαφορετικά, αλλά και πάλι έπεσα».«Πρέπει να ελέγξω τον εαυτό μου! Μ’ αρέσει πολύ η πίστα, αλλά.... τώρα θ’ αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το 2019».

Ο Valentino Rossi έχει μια φοβερή παράδοση στο Phillip Island, έχοντας ανέβει στο βάθρο στους 18 από τους 21 αγώνες που έχει δώσει στην πίστα! «Νομίζω ότι ο Phillip Island είναι μια από τις πιο ωραίες πίστες για όλους», σχολίασε ο Vale και συνέχισε: «Είναι πραγματικά διαφορετική πίστα και είναι μοναδική στο είδος της. Αλλού οι πίστες είναι γρήγορες σε μέσο όρο, εδώ είσαι γρήγορος στις στροφές».«Έχει πολλές αλλαγές κατεύθυνσης με πολλά χιλόμετρα και είναι κυρίως αριστερή, αλλά πρέπει να προσέχεις και στις δεξιές στροφές». Το Phillip Island δεν χωρά αμφιβολία ότι θα είναι ένα ακόμα «μαγικό» αγωνιστικό Σ/Κ. Η πίστα είναι καταπληκτική, πάρα πολύ γρήγορη και ανέκαθεν προσφέρει αγώνες πλούσιους σε θέαμα και επικές μάχες! Κάτι ανάλογο ευελπιστούμε και για σήμερα από τις 7 το πρωί.

 

 

Συγκλονιστικό φινάλε στο ελληνικό MOTOGP

2SYGKLONISTIKO 28 10

Το ΠΠΤ2018 (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας) ολοκληρώθηκε με τον Αγώνα των Μεγάρων. Έχουμε 4 Πρωταθλητές ή μάλλον τρεις καθώς ο Παπανικολάου κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα, έναν Κυπελλούχο, ενώ στην κατηγορία ΟΡΕΝ δεν υπάρχει βαθμολογία, αλλά μόνο η χαρά της συμμετοχής για 21 οδηγούς που συμμετείχαν όλη τη χρονιά. Συνολικά στις βαθμολογούμενες κατηγορίες συμμετείχαν και πήραν βαθμούς 66 οδηγοί.

Ήταν η απόλυτη μάχη της χρονιάς για το ΠΠΤ2018! Ο Σάκης Συνιώρης με την Aprilia RSV4 ξεκινούσε από την Pole Position με προβάδισμα ενός βαθμού στο Πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας SBK (Superbikes), σε σχέση με τον Λευτέρη Πίππο που εκκινούσε από την 3η θέση πάνω στην Yamaha R1.

Δεν ήταν μόνο μια μάχη για τη Νίκη, αλλά κυρίως μια μάχη για τον Τίτλο του 2018, καθώς όποιος από τους δύο κέρδιζε σε σχέση με τον άλλο (στις 5 πρώτες θέσεις) θα έπαιρνε το Πρωτάθλημα! Από την άλλη αν οι δυο οδηγοί ξεπερνούσαν τα όρια και είχαν μια πτώση, ο Τίτλος θα πήγαινε στον νικητή της άλλης μονομαχίας των Τσαλίκη-Μπεγνή!

Πρωταθλητές 2018: Superbike: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΠΟΣ, Yamaha R1, Supersport: ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΙΝΤΗΣ, Honda CBR600RR, Racing: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Honda NSF250R, NΕΩΝ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Kawasaki Ninja 400R

Κυπελλούχος 2018: Supersport 300: ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, Yamaha R3

 

 

F1: Θα είναι ιδανικό

φινάλε για τον Hamilton;

3F1

Το 19ο γκραν πρι της χρονιάς, που ίσως κρίνει και τον τίτλο του πρωταθλητή, με τον Λιούις Χάμιλτον να θέλει μόνο 5 βαθμούς για να κερδίσει και μαθηματικά τον τίτλο, διεξάγεται στο Μεξικό, στην πίστα Autódromo Hermanos Rodríguez, που έχει μήκος 4.304 μ. Η πίστα βρίσκεται στο Μέξικο Σίτυ, σε υψόμετρο 2.300 μ. από το επίπεδο της θάλασσας και αποτελεί το μοναδικό γκραν πρι του πρωταθλήματος της F1 που διεξάγεται τόσο ψηλά, με 78% διαθέσιμο οξυγόνο.

Το Autódromo Hermanos Rodríguez κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 70. Ο πρώτος αγώνας, που δεν ήταν στο καλεντάρι της Formula 1, πραγματοποιήθηκε το 1962 και ο πρώτος επίσημος που μετρούσε στο πρωτάθλημα, το 1963, με νικητή τον Τζιμ Κλαρκ. Η πίστα δέχθηκε πολλές βελτιώσεις από την ανακατασκευή του το 1992 και το πιο εντυπωσιακό τμήμα είναι μεταξύ των στροφών 12 και 16, όπου οι οδηγοί αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ο Λιούις Χάμιλτον είχε κερδίσει εκεί το 2016, ενώ το 2015 ο Νίκο Ρόσμπεργκ με την Mercedes είχε πάρει την καρό σημαία, στον πρώτο αγώνα του Μεξικού που επανήλθε στο καλεντάρι της F1 εκείνη την χρονιά, μετά από πολλά χρόνια.

Η εξαιρετικά μαλακή γόμα της Pirelli, πραγματοποιεί την 5η και προτελευταία εμφάνιση της εντός σεζόν, στο Μεξικό μαζί με την πάρα πολύ μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα. Αυτό δίνει ώθηση ταχύτητας σ’ έναν εξαιρετικά δημοφιλή αγώνα. Το Αυτοκινητοδρόμιο Hermanos Rodriguez (Αδερφοί Ροντρίγκεζ) είναι μια από τις γρηγορότερες πίστες όπου θα χρησιμοποιηθεί φέτος η εξαιρετικά μαλακή γόμα. Αυτό θα επιτρέψει στους οδηγούς να αξιοποιήσουν πλήρως τη δυναμική της, για νέα ρεκόρ. Με κομμένη την ανάσα λοιπόν το βράδυ στις 9.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass