Auto moto

Δημοσίευση: 11 Νοε 2018 19:00
MotoGP: Στο χειρουργείο ξανά ο Crutchlow MotoGP: Στο χειρουργείο ξανά ο Crutchlow

Για δεύτερη φορά μέσα σε μερικά 24ωρα ο Cal Crutchlow αναγκάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, ώστε να επιδιορθωθεί η ζημιά στο δεξί του πόδι μετά το ατύχημα που είχε στο Φίλιπ Άιλαντ.

O αναβάτης της LCR Honda είχε μία άσχημη πτώση στην πρώτη στροφή του σιρκουί της Αυστραλίας, στο πλαίσιο της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του προτελευταίου γύρου της σεζόν. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη Μελβούρνη και το επόμενο πρωί υποβλήθηκε σε επέμβαση για να αποκατασταθεί η ζημιά στην κνήμη του δεξιού του ποδιού. Οι γιατροί περίμεναν να υποχωρήσει το πρήξιμο και πέντε μέρες μετά έπιασαν δουλειά στον αστράγαλό του. Αμφότερες οι επεμβάσεις κρίθηκαν επιτυχημένες και ο Βρετανός βρίσκεται ήδη στο σπίτι του στο Isle of Man όπου και αναρρώνει. Παρότι οι αναβάτες του MotoGP μας έχουν συνηθίσει σε πρόωρες επιστροφές από τραυματισμούς, ακόμα και πέρα από τη λογική, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να δούμε τον Crutchlow στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στη Βαλένθια.

 

Η M-Sport και ο Sebastien Loeb

2MSPORT LOEBΌταν προ διετίας η M-Sport που είχε χάσει την επίσημη εργοστασιακή υποστήριξη της Ford, έπειθε τον Sebastien Ogier να ενταχθεί στο δυναμικό της, πολλοί ξαφνιάστηκαν. Μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν, λίγοι θα ξαφνιαστούν αν η ομάδα του Malcolm Wilson πετύχει και τον επόμενο στόχο της: τη στρατολόγηση του Sebastien Loeb! Ο Ogier κατέκτησε με τη M-Sport τον πέμπτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του και είναι έτοιμος να τους κάνει έξι, όντας τρεις πόντους μπροστά από τον Thierry Neuviile με μόλις ένα ράλι, αυτό της Αυστραλίας, να απομένει για την ολοκλήρωση της σεζόν του 2018 στο WRC. Ωστόσο έχει ήδη ανακοινωθεί πως αυτός θα είναι ο τελευταίος του αγώνας με την παρούσα ομάδα του, καθώς το 2019 επιστρέφει στην εργοστασιακή ομάδα της σεζόν. Εκεί που θα έχει teammate τον Esapekka Lappi ενώ υπάρχει σενάριο που θέλει και τον Loeb να παίρνει ένα C3 WRC στα χέρια του. Βέβαια οι σχέσεις των δύο Γάλλων δεν είναι ιδανικές και παρότι δεν βρίσκονται στα επίπεδα που κάποια ΜΜΕ θα ήθελαν, είναι δεδομένο πως σίγουρα δύσκολα θα χωρέσουν τα μεγάλα τους εγώ κάτω από την ίδια στέγη. Αυτό για τον Wilson αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πείσει τον Loeb να πάει στη δική του ομάδα. Άλλωστε ανέκαθεν μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Μάλιστα ο Βρετανός άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο η συνεργασία να μην αφορά πλήρη σεζόν, αν αυτή είναι η επιθυμία του Loeb. Πρέπει να σημειωθεί πως ο Αλσατός είχε κάνει δοκιμές με τη M-Sport το 2005. Τη σεζόν που ακολουθούσε η Citroen είχε ανακοινώσει πως θα έκανε «διάλειμμα» από το WRC και ο Loeb εξέταζε τις προοπτικές του αν και τελικά έτρεξε με την ιδιωτική ομάδα Kronos Racing (που φυσικά είχε και εργοστασιακή, ανεπίσημη υποστήριξη) με την οποία και κατέκτησε τον τίτλο.

 

 

Hamilton: Θύμα των επιλογών του ο Alonso

3HAMILTON

Ο Lewis Hamilton μίλησε για τον πρώην teammate του, Fernando Alonso, σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί. Ο πεντάκις πλέον παγκόσμιος πρωταθλητής, τονίζει πως ο Ισπανός ήταν θύμα των λάθος επιλογών του. Ο Βρετανός ξέρει καλά πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι στην κατάλληλη ομάδα την κατάλληλη στιγμή – γι’ αυτό άλλωστε ισοφάρισε τους τίτλους του Juan Manuel Fangio, ενώ ο Alonso έχει μείνει στους δύο που κατέκτησε τη διετία 2005-2006. Ο οδηγός της Mercedes μίλησε για τα… παλιά, στο motorsport.com. «Όταν είμαστε μαζί σε μία συνέντευξη Τύπου, κάνουν ερωτήσεις σε δύο παγκόσμιους πρωταθλητές. Ξέρω πως θα μπορούσε να έχει περισσότερους τίτλους όμως δεν είναι πως δεν είχε ευκαιρίες. Ήταν κορυφαίος οδηγός και θα μπορούσε να πάει σχεδόν σε όποια ομάδα ήθελε. Όμως οι αποφάσεις που παίρνεις, αποτελούν και κλειδί για τις επιτυχίες σου. Οι αποφάσεις σχετικά με τις ομάδες που οδηγείς. Κι αν λανθασμένα νομίζεις πως ελέγχεις την αγορά. Νομίζω πως πίστευε το 2014 που όλα εξαρτιόνταν από εκείνον. Τότε αν θυμάμαι ήταν διαθέσιμος ο Seb (σ.σ. Vettel) κι όταν ο Alonso αποφάσισε να φύγει, ο Seb άρπαξε την ευκαιρία κι αυτό δεν μπορούσε μετά να αλλάξει. Νόμιζε πως θα έπαιρνε εκείνος τη θέση του Vettel αλλά την έδωσαν σε άλλον ενώ δεν υπήρχε θέση και στη δική μου ομάδα. Όμως έχω απεριόριστο σεβασμό για εκείνον. Είναι εντυπωσιακός οδηγός κι άσχετα με τα αποτελέσματα, το επίπεδο σεβασμού προς εκείνον είναι πολύ υψηλό», είπε ο Hamilton. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη σεζόν που πέρασαν ως teammates, το 2007 στη McLaren. Σε μία σεζόν όπου εκείνος ήταν πρωτοεμφανιζόμενος ενώ ο Alonso ήδη δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Νομίζω πως πολύς κόσμος υποτιμά τι συνέβη εκείνη τη σεζόν. Ναι, ξεκίνησα οδηγώντας για μία κορυφαία ομάδα. Αλλά από κάποιες πλευρές, είναι πιο εύκολο να κάνεις ντεμπούτο με μία ομάδα μικρότερης δυναμικής, όπου δεν υπάρχει τόση πίεση. Το να πρέπει να αποδίδεις τα μέγιστα σε μία μεγάλη ομάδα, έχοντας άμεση σύγκριση με έναν δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή που είχε σχεδόν όσες παραστάσεις έχω εγώ τώρα, είναι τεράστια απαίτηση. Ήταν μία από τις πιο δύσκολες χρονιές της ζωής μου. Παράλληλα, εγώ δεν ήμουν διάσημος. Και ξαφνικά ήθελαν όλοι να βγάλουν φωτογραφίες μαζί μου, ταξίδευα περισσότερο από ποτέ. Ήταν δύσκολη χρονιά αλλά αναπολώντας τη την εκτιμώ πραγματικά. Μακάρι όμως να ήξερα τότε, όσα γνωρίζω σήμερα», σχολίασε ο Βρετανός.

 

------ Οδηγός -------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass