AutoMoto

«Πέταξαν» και από το ERC το Ράλι Ακρόπολις

Δημοσίευση: 18 Νοε 2018 15:07

Κακά τα νέα για τους φίλους των ράλι και των αγώνων στην Ελλάδα, καθώς το Ράλι Ακρόπολις έμεινε εκτός και του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για το 2019.

Λίγους μήνες μετά τα δελτία Τύπου που έκαναν λόγο για προσπάθεια επιστροφής του εθνικού μας αγώνα στα μεγάλα σαλόνια, δηλαδή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι γνωστό ως WRC, δυστυχώς μένουμε εκτός κι από ERC. Παρότι το ERC ήταν ένας θεσμός με ελάχιστο ενδιαφέρον, που αν μη τι άλλο δεν μπορούσε να προσελκύσει στο βουνό θεατές που ήταν μαθημένοι σε πιο εντυπωσιακά, πιο ισχυρά αυτοκίνητα και κορυφαίους οδηγούς, αποτελούσε έστω μία συμβιβαστική λύση ώστε η χώρα μας να παραμένει στον παγκόσμιο αγωνιστικό χάρτη. Με ερασιτεχνισμούς και συνδέσμους αμφιβόλου ποιότητας και περίεργων καταβολών δεν μπορείς να κρατήσεις αγώνες ούτε καν δεύτερης κατηγορίας. Τώρα ο ελληνικός αγώνας αντικαθίσταται από τον ουγγρικό και παρότι υπάρχει ορίζοντας επιστροφής το 2020, είναι σαφές πως αυτή η εξέλιξη μάς απομακρύνει ακόμα περισσότερο από το σχεδόν απατηλό πια όνειρο της παρουσίας του Ράλι Ακρόπολις στο WRC.

 

Φινάλε σήμερα για το MOTOGP

MOTO FOTO1

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς θα λάβει χώρα στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia, σήμερα το μεσημέρι στις 15.00. Ο Marc Marquez, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, φτάνει στην πατρίδα του ως ένα από τα φαβορί για τη νίκη, μετά την επικράτησή του στη Sepang. Ωστόσο ίσως αυτή τη φορά είναι ο Dani Pedrosa αυτός που θα κλέψει περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας. Για τον Dani θα είναι ο τελευταίος του Αγώνας στο MotoGP, ενώ έχοντας καλή παράδοση στη Valencia, θα προσπαθήσει να κυνηγήσει τη νίκη! Άλλωστε δεν θέλει να είναι η πρώτη του σεζόν, μετά το 2001 και το ντεμπούτο του στα GP, που δεν θα έχει τουλάχιστον μία νίκη στο Πρωτάθλημα. Ένας επιπλέον λόγος που πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Pedrosa, είναι το γεγονός ότι την Πέμπτη θα ανακηρυχθεί Θρύλος του MotoGP! Η νίκη όμως, όπως ελπίζουμε, θα έχει περισσότερους μνηστήρες και οι βλέψεις και οι προσδοκίες της Yamaha είναι αρκετά ψηλά. Στην Αυστραλία η Μ1 πήρε τη νίκη με τον Maverick Vinales, ενώ στη Sepang ο Valentino Rossi εντυπωσίασε και κυνήγησε τους 25 βαθμούς μέχρι και λίγο πριν το τέλος του Αγώνα. Η πίστα πάντως είναι δύσκολη για την Yamaha, κάτι το οποίο ισχύει και για την περίπτωση της Ducati, με το δίδυμο της ομάδας πέρυσι να πέφτει στον Αγώνα. Ο Lorenzo θα επιστρέψει στη δράση μετά τους τραυματισμούς του και θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όντας - όπως ο ίδιος είπε - περίπου στο 80-90% της φυσικής του κατάστασης.

Από την άλλη ο Dovi θα προσπαθήσει να ξεχάσει γρήγορα τον Αγώνα στη Μαλαισία και τα ερωτηματικά που έφερε αυτός και να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα. Την τελευταία φορά ο Alex Rins έδειξε πόσο πρέπει κανείς να υπολογίζει πλέον τη Suzuki και την GSX-RR και ο Αγώνας στη Valencia δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Iannone θα κάνει τον τελευταίο του Αγώνα με την ομάδα και τι καλύτερο να κλείσει την καριέρα του στη Suzuki με ένα ακόμα βάθρο. Ο Rins από την άλλη θα ελπίζει ότι θα μπορέσει να κάνει ένα καλύτερο ξεκίνημα στον Αγώνα, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του στο τέλος για να κυνηγήσει και αυτός μία από τις τρεις πρώτες θέσεις. Αυτό το έδειξε και στη Sepang, όταν κατάφερε να κερδίσει τον Johann Zarco, ο οποίος με τους 16 βαθμούς που πήρε στη Μαλαισία κατάφερε και πέρασε μπροστά από τον Crutchlow στο Πρωτάθλημα των δορυφορικών. Στη μάχη είναι και ο Danilo Petrucci που απέχει πέντε βαθμούς από τον Γάλλο, ενώ στην Ισπανία θα κριθεί και η μάχη στους νεοφερμένους, με το προβάδισμα να ανήκει στον Franco Morbidelli. Το μεγάλο φινάλε.

 

 

Ο Hamilton προειδοποιεί για παραίτηση

XAMILTON FOTO1

Η αύξηση των αγώνων στο καλεντάρι της Formula 1 που αποτελεί βασικό πλάνο της Liberty Media, δεν αποκλείεται να οδηγήσει τον Lewis Hamilton μακριά από το σπορ! Αυτό υπονόησε σε συνέντευξή του στο περιθώριο του Grand Prix Βραζιλίας ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Αναφερόμενος στο καλεντάρι που το 2019 θα έχει 21 αγώνες αλλά με διαρκώς αυξητική τάση. Πριν μερικά 24ωρα ανακοινώθηκε η είσοδος στο πρόγραμμα του Βιετνάμ από το 2020, το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και Ζάντφουρτ της Ολλανδίας είναι έτοιμα να ενταχθούν επίσης. Όλα αυτά αναμένεται να ανεβάσουν τον αριθμό των αγώνων και αυτό είναι κάτι που δυσαρεστεί πολλούς εμπλεκόμενους με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με πρώτο και καλύτερο τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

«Ήδη νιώθω λες και κάνουμε 25 αγώνες τη χρονιά για να είμαι ειλικρινής. Από προσωπικής πλευράς λοιπόν, δεν πιστεύω πως η επέκταση του προγράμματος είναι καλή εξέλιξη. Δεν ξέρω πόσους αγώνες θα έπρεπε να έχει το καλεντάρι. Λιγότερους! Δεν ξέρω, ίσως όπως κάποτε, γύρω στους 18. Είμαι κάποιος που αγαπά να αγωνίζεται, όμως η σεζόν κρατάει πολύ. Είναι μία πολύ μακρά, μακρά δέσμευση για όλους μας, μας κρατά πολύ χρόνο μακριά από τις οικογένειές μας. Και οι σεζόν ολοένα και μεγαλώνουν ενώ ο ελεύθερος χρόνος μειώνεται. Ως αγωνιζόμενος, θεωρώ πως το διάλειμμα ανάμεσα σε δύο σεζόν είναι πολύ μικρό. Αρχίζεις την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν με το που τελειώνει η προηγούμενη! Είναι πολύ δύσκολο. Δεν θα είμαι εδώ όταν το καλεντάρι θα επεκταθεί στους 25 αγώνες, αυτό είναι σίγουρο», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Του χρόνου, η σεζόν αρχίζει τον Μάρτιο και για πρώτη φορά, μετά από 55 χρόνια, θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο!!!

-----Οδηγός-----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass