WRC: Πρωταθλητής ξανά ο Sabastien Ogier

ΣΤΗΝ ΤΟΥΟΤΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2018 16:12

Δραματικό φινάλε είχε το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, με τη μάχη της Αυστραλίας να προσφέρει άφθονες συγκινήσεις και ανατροπές! Ο Sebastien Ogier πανηγύρισε τον έκτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του στους οδηγούς, ενώ η Toyota είναι αυτή που βρέθηκε στην κορυφή στους κατασκευαστές!


Έχοντας το πάνω χέρι μετά την κατάταξη και του δεύτερου σκέλους, ο Γάλλος είχε την πολυτέλεια να οδηγήσει με προσοχή στις δύσκολες ειδικές διαδρομές, καθώς η βροχή είχε μετατρέψει το χώμα σε ένα λασπώδες χάος. Και εκεί, τόσο ο Thierry Neuville όσο και ο Ott Tanak, λύγισαν. Πρώτος ο οδηγός της Hyundai που πήγε στη χώρα των καγκουρό υστερώντας μόλις τρεις βαθμούς έναντι του Ogier.
Κυνηγώντας τον στην κατάταξη, τρεις ειδικές πριν το τέλος έκανε το λάθος που τον έφερε να περνάει βίαια πάνω από ένα χαντάκι και να χάνει ένα τροχό από το i20 WRC – μαζί και όποιες ελπίδες για τον τίτλο. Στο επόμενο πέρασμα ήταν η σειρά του Tanak. Ο Εσθονός όντας 23 πόντους πίσω από τον Ogier, ήθελε το μάξιμουμ της νίκης συν των βαθμών της Power stage για να ελπίζει. Και φαινόταν πως τον πρώτο στόχο τον είχε πετύχει ώσπου έστειλε το Toyota Yaris WRC σε ένα δέντρο. Έτσι ο Ogier έμεινε χωρίς αντίπαλο και κατάφερε να εξασφαλίσει τον έκτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του – τέσσερις είχε με τη Volkswagen Motorsport και δύο με την M-Sport, ενώ είναι ήδη γνωστό πως από το 2019 θα οδηγεί ξανά για τη Citroen.
Η εγκατάλειψη του Tanak έφερε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τον teammate του, Jari-Matti Latvala. Η πρώτη νίκη του Φινλανδού από τον Φεβρουάριο του 2018, όχι μόνο του επέτρεψε να διατηρήσει το σερί που τον θέλει να έχει τουλάχιστον μία επιτυχία σε κάθε σεζόν από το 2008 και μετά, βοήθησε όμως και την Toyota Gazoo Racing να κατακτήσει τον τίτλο κατασκευαστών! Μία επιτυχία για την ιαπωνική εταιρεία, που ήρθε μόλις στη δεύτερη σεζόν εμπλοκής της στο WRC μετά από απουσία 17 ετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass